0 0
Read Time:1 Minute, 11 Second

«Αλλά τι ωφελούν τά σχολεία, οί διδάσκαλοι, τά βιβλία, αί γραμματικαί; Δι’ένα Ελληνόπαιδα αυτά είναι σκοτούρα. Τώρα κηρύττεται πλέον φανερά ή αγραμματωσύνυη, και το ανωφελές τού ορθώς γράφειν ή ομιλείν».

Ίσως αυτός ο λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη να φαίνεται, σήμερα, πολύ επίκαιρος από ποτέ και να μας επιτρέπει να προβληματιστούμε για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης!!!!!

Την δυνατότητα για σκέψεις, προβληματισμούς, συγκρίσεις και συσχετισμούς ανάμεσα στο χθες και το σήμερα , στα μέτρα των δικών τους δυνατοτήτων και με έναν έντονα εμβληματικό και ζωηρό λόγο-διάλογο, έδωσε η εκπαιδευτικός Φιλόλογος, ερευνήτρια και συγγραφέας Σοφία Κανταράκη, στην παρουσίαση του βιβλίου της «Λησμονημένες πτυχές της εκπαίδευσης στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη» , στους μαθητές της Γ΄τάξης του σχολείου μας, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022.

Ευχαριστούμε πολύ την Κυρία Κανταράκη για την όμορφη αυτή συνάντηση και εξερεύνηση στο λόγο του συντοπίτη μας.

Θα ξαναπιάσουμε το λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, επαναλαμβάνοντας το ταξίδι μας στο χρόνο και διαχειριζόμενοι ένα άλλο σημαντικό κοινωνικό θέμα που αφορά τη θέση της γυναίκας και την παρουσία της ως ρόλος, μέσα στη κοινωνία, μέσα από το βιβλίο του «Χωρίς στεφάνι» με υποδειγματικές διδασκαλίες σε μαθητές της Γ΄τάξης.

Ευχαριστούμε, και πάλι , το Βιβλιοπωλείο «Πλαστελίνη», το οποίο με τις προτάσεις του, μας επιτρέπει να έχουμε ευκαιρίες για να προσφέρουμε στους μαθητές μας δυνατότητα να προσεγγίζουν συγγραφείς, κείμενα και θέματα που τροφοδοτούν το μυαλό τους και διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

 {gallery}2022-2023/kantaraki{/gallery}

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *