Γνωριμία με την τέχνη και την παράδοση

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ομίλων  λαογραφίας «Μαλλιά κουβάρια… βρες την άκρη» και  «Ακολουθώντας τον μίτο της παράδοσης ανακαλύπτουμε στιγμές από τη ζωή του παρελθόντος μέσα από την πένα των δυο Αλέξανδρων» του 6ου Γυμνασίου  Βόλου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη δεκατριών μαθητών και μαθητριών με

Βυζαντινό μουσείο Μακρυνίτσας  «Οξεία επίσκεψις»

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας και οι συνοδοί καθηγητές τους,  κατά την επίσκεψή τους,  την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, στο Βυζαντινό Μακρυνίτσας   και τον Ιερό Ναό  Αγίων Αναργύρων Πορταριάς, καθώς και την ιδιαίτερα θερμή φιλοξενία που συνοδευόταν με κεράσματα.

Επίσκεψη στο Μουσείο Πόλης «Από την Πατρίδα…» Διδακτική Επίσκεψη Γ΄ τάξης

           «   …και γίνανε δένδρα μεγάλα… ξαναβγάλαν κλαριά  και φύλλα  της ελπίδας πράσινα.

Κι απάνω στα κλαριά τους – σαν τα πουλιά – κελαηδούν τα παιδιά τους, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη γενιά  της προσφυγιάς.

Γενιές που πρόκοψαν γιατί γνώριζαν τι θα πει πίστη και αγώνας.

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία για την Γ’ Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Βόλου

Υποδειγματική Θεία Λειτουργία, για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου, τέλεσε την Τρίτη 14/2, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου, παρουσία της Διευθύντριας του σχολείου κ. Δήμητρας Κούκιου και της υπεύθυνης καθηγήτριας Θεολόγου

«Χαρτο»-γραφώντας με το Ρήγα Φερραίο

1βε

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βελεστίνο πραγματοποίησαν 35 μαθητές της Γ’ Τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου, στις 29/11/2022.

Συγκεκριμένα, οι  μαθητές επισκέφτηκαν την έδρα του γειτονικού Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο αλλά και το έργο του Ρήγα Φερραίου. Τους μαθητές και τις συνοδούς καθηγήτριες  υποδέχτηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Νασίκας, ο οποίος σε εγκάρδιο κλίμα τους ξενάγησε στο χώρο του Δημαρχείου  και μάλιστα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, δίνοντάς τους γενικές πληροφορίες για τον τόπο και τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά του. Τους μίλησε επίσης για τις πρωτοβουλίες και κάποια μελλοντικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής , τόσο για την ανάδειξη της ομορφιάς όσο και της πολιτιστικής  κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής.

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ήταν η επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Κτήριο Παπαστράτου.

Οι μαθητές/τριες μας, συνοδεία εκπαιδευτικών ,παρακολούθησαν τη διδασκαλία του Καθηγητή, Κυρίου Πολυμέρη Βόγλη, στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο τιμά τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

 «Αίεν Υψικρατείν», το σύνθημα της Πολεμικής Αεροπορίας που σημαίνει «Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη».

Φράση που αποδίδεται στον Αντισμήναρχο (αργότερα Υποπτέραρχο) Σπύρο Παπασπύρο, διοικητή του Κέντρου Κατάταξης στη Βάση της Γάζας, ο οποίος με τη φράση αυτή, στην Ημερήσια Διαταγή της 5ης Οκτωβρίου 1941, καλωσόρισε στην Αίγυπτο το προσωπικό της 335 Μοίρας, της πρώτης ελληνικής Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή.

Διδακτική Επίσκεψη στο « Μουσείο της πόλης του Βόλου» – Έκθεση Meta-Μετακίνηση ΙΙ

« Η πόλη είναι οι άνθρωποί της» Γι’ αυτό λοιπόν, το Μουσείο της πόλης του Βόλου, δεν μπορεί παρά να αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους της πόλης που την δημιούργησαν, την ανέστησαν, την στήριξαν, την μεγάλωσαν, την έζησαν στο πέρασμα του χρόνου

10 +1 Ιστορίες για την πόλη του Βόλου και μία (1) « Meta-κίνηση» για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στην πόλη μας!

IMG20221021165310

Εκπαιδευτική εκδρομή στους Δελφούς και όχι μόνο…

Μονή Δαμάστας – Χάνι της Γραβιάς – Μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας (Vagonetto ) –  Δελφοί  

IMG20221021165310Μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου με τους συνοδούς καθηγητές τους την Παρασκευή 21/10/2022.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν την περιοχή της Αλαμάνας και το μνημείο του Αθανασίου Διάκου, του εθνομάρτυρα της επανάστασης του 1821. Η πρώτη στάση έγινε στην Ιερά  Μονή Δαμάστας, αφιερωμένη στο Γενέθλιον της Θεοτόκυ, που βρίσκεται στις πλαγιές του όρους Καλλίδρομου μέσα σ’ ένα καταπράσινο και ειδυλλιακό τοπίο. Η  Ηγουμένη Ιωάννα και οι μοναχές υποδέχθηκαν τους μαθητές με εγκαρδιότητα και τους ενημέρωσαν για την ιστορία της μονής και το ρόλο της κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Η πρώιμη ιστορία της είναι άγνωστη και το καθολικό χρονολογείται τον 11ο αιώνα.