1821
0 0
Read Time:2 Minute, 6 Second

1821

 

1821-2021

Δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας η σχολική γιορτή για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Οι εκπαιδευτικοί κ. Μωραΐτου, Μακράκη,  Σελίμη,  Σαμαρά, Ζαγόρη,  Καρέτσος, Μπαραμπατζή ,Λιάκος και Γαρίμπ επιμελήθηκαν τη γιορτή για τα δέκα τμήματα που λειτουργούν στο σχολείο μας.

 

 

  Αγαπητά μας παιδιά!!!

Αύριο ξημερώνει μια μεγάλη μέρα για μας τους Έλληνες , όπου γης!!! Γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό μας, την εξέγερσή μας απέναντι στον Τουρκικό   ζυγό!!! Τον αγώνα για να αποτινάξουμε έναν τύραννο, δυνάστη, που   καταπάτησε την ελευθερία και τα δικαιώματά μας!!! Οι Έλληνες, μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, κατάφεραν να παλέψουν και να   αποκτήσουν τον έλεγχο της ζωής και της χώρας τους. Πάλεψαν σκληρά με όλα τα μέσα, όχι μόνο με φωτιά και με τσεκούρι, αλλά  και με το πνεύμα, με το μυαλό, με την παιδεία!!!!

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά»!!! 

Και με τη συνεργασία όμως  και τη σύμπνοια μεταξύ τους θυσίασαν περιουσίες και ζωές για να το καταφέρουν. Έπεισαν και ευαισθητοποίησαν τους ξένους λαούς να δουν το δίκιο του αγώνα και να στηρίξουν τις αιματηρές προσπάθειες τους να αποκτήσουν το μεγαλύτερο, καλό και δίκιο, την Ελευθερία!!!! Αποδείχτηκαν άξιοι μαχητές και συνεχιστές της Ιστορίας τους, τιμώντας   το όνομα και τη γενιά τους, τους προγόνους τους! Αύριο γιορτάζουμε το δικαίωμά μας στην αυτονομία και την αυτοδιάθεση! Αύριο γιορτάζουμε το δικαίωμα των ανθρώπων και των λαών  στη ζωή, στη γνώση, στην αγάπη, στη χαρά!!! Μακάρι στη ζωή σας, να μην χρειαστεί να πολεμήσετε για αυτό το υπέρτατο αγαθό που χάρισε στον άνθρωπο η φύση και ο Θεός, όπως έλεγε και ο Αριστοτέλης! Ποτέ όμως μην επιτρέψετε σε κανέναν, να υποδουλώσει το πνεύμα σας, την ψυχή σας, τη ζωή σας!!! Μην δεχθείτε να σας υποτιμήσει και να σας χρησιμοποιήσει!!!

Να αγωνίζεστε με όλες σας τις δυνάμεις για να προστατέψετε τον εαυτό σας από όποιες  δεσμεύσεις και λογής-λογής τυράννους. Να κατακτάτε  τον σεβασμό και να τον εμπνέετε και στους άλλους γύρω σας!!!

Ευχόμαστε  οδηγός στη ζωή σας να είναι “το καλό και το αγαθό”!!!!

Χρόνια πολλά!!!

Βόλος 24/03/2021

 

Δείτε την εκδήλωση για την Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης  έτσι όπως την παρουσίασαν οι μαθητές – μαθήτριες του Γ1 τμήματος μέσα από τα κείμενα που επιμελήθηκαν οι ίδιοι για τους αγωνιστές  του ‘ 21 και οργάνωσε διαδικτυακά η καθηγήτρια κ. Μπαραμπατζή Μαρία.

ekdilosiG1b

 

 

 

      Επιμέλεια άρθρου

      Κούκιου Δήμητρα

       Υποδιευθύντρια

***************

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *