Ένα ποίημα για την ξενιτιά…

Στο πλαίσιο επεξεργασίας ποιημάτων που αναφέρονται στην ξενιτιά στη Β’ Τάξη Γυμνασίου, ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν ένα δικό τους κείμενο με τη μορφή διηγήματος ή ποιήματος για την ξενιτιά. Το παρακάτω ποίημα είναι δημιούργημα του μαθητή Κοτσιαρίδη Βασίλη της Β4 τάξης. Σε ξένη

“Πρόταση Ζωής” – Βιωματικά εργαστήρια

Ολοκληρώνοντας την συνεργασία μας με το Κέντρο πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας «Πρόταση Ζωής» ΟΚΑΝΑ, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο συναντήσεις με την Κοινωνική Λειτουργό κα Θεοδωροπούλου Δήμητρα, την Πέμπτη 31 Μαρτίου το τμήμα Γ1 και την Παρασκευή 1 Απριλίου το τμήμα Γ3.

Στην εποχή του τσιμέντου και της πολυκατοικίας…

 «Στην εποχή του τσιμέντου και της πολυκατοικίας, της Μαρίας Ιορδανίδου»
Με αφορμή τη διδασκαλία του συγκεκριμένου αποσπάσματος στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, οι μαθητές του Β4, μέσα από τη δική τους οπτική, αποτυπώνουν στο χαρτί συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι στις μεγαλουπόλεις, ενώ παράλληλα περιγράφουν και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Εργαστήρια Δεξιοτήτων Γ’ τάξη

Κείμενα και φωτογραφίες των μαθητών της Τρίτης Τάξης, από τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία του Βόλου από την περιήγησή μας και τη μελέτη στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων στη Θεματική “Η Πόλη μου μέσα από τα δικά μου μάτια”

Μαρία Μπαραμπατζή

Οι μαθητές σχεδιάζουν τα Χριστούγεννα

Κορωνοϊός – Χριστούγεννα – Νέο Έτος, 2021-2022 Σκίτσα των μαθητών/ριών των τμημάτων Α1 και Α3 που φανερώνουν ότι και οι μαθητές δεν έμειναν ανεπηρέαστοι από την πανδημία και απέδωσαν το θέμα με μια χιουμοριστική, σατιρική ματιά. Τα συγκεκριμένα σκίτσα δημιουργήθηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Ο Δρόμος έχει την δική του ιστορία

{source}<iframe style=’width:700px;height:400px’ src=’https://online.pubhtml5.com/exya/dexx/’ seamless=’seamless’ scrolling=’no’ frameborder=’0′ allowtransparency=’true’ allowfullscreen=’true’ ></iframe>{/source} Εργασία των μαθητών των τμημάτων Β1 και Β4 στα πλαίσια του μαθήματος Γεωλογία – Γεωγραφία…

Διασχολική έκθεση τέχνης

Το σχολείο μας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Ιωλκού συμμετέχει στην Διασχολική Έκθεσης Τέχνης που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας με θέμα «Αναδημιουργώ ανακυκλώνοντας». Η έκθεση θα είναι σε λειτουργία μέχρι και τις 25 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.  {gallery}drastiriotites/diasxoliki18{/gallery}

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ 2018

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ομάδα μαθητών του σχολείου μας συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στην ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ? ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΕΚΦΕ Μαγνησίας την Τρίτη 08 Μαΐου 2018.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, κο Π. Σαραντόπουλο Σχολικό Σύμβουλο Φυσικών Επιστημών και κα Θ. Γουρλά υπεύθυνη του ΕΚΦΕ, για την δυνατότητα που έδωσαν στους μαθητές μας να παρατηρήσουν, να διερευνήσουν, να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν ως μικροί ερευνητές.

Η χαρά ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των μαθητών μας.

Το πείραμα του Ερατοσθένη στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Η εαρινή ισημερία τη Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Την ημέρα αυτή ο Ήλιος βρίσκεται κάθετα πάνω από τον ισημερινό της Γης και η διάρκεια της ημέρας είναι περίπου ίση με της νύχτας.

Η δράση με τίτλο: «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» δίνει την ευκαιρία σε μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη. Βασικός στόχος της δράσης είναι η ανάδειξη του πειράματος, ως αναπόσπαστου συστατικού της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσα από την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών σε βιωματικές και συνεργατικές ανακαλυπτικές δραστηριότητες.