0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στην διαδικτυακή επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/01/2023 με θέμα « Η συμβολή του εκπαιδευτικού στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο.» Μέσα από βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις υπήρξε η δυνατότητα ανάδειξης καλών πρακτικών που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Την επιμόρφωση συντόνισαν οι κ.κ. Μαίρη Μπακατσέλου Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ» και
Γιούλη Πετροπούλου, Κοινωνιολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικό Στέλεχος.
Η συνεργασίας μας με τον φορέα συνεχίζεται. Την Πέμπτη 23/02/2023 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου μας από την κ. Γιούλη Πετροπούλου, την οποία ευχαριστούμε θερμά, διαδραστικό εργαστήρι με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ – ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», για τους μαθητές της Α τάξης. Ο θυμός αποτελεί ένα δύσκολο συναίσθημα. Οι νέοι – έφηβοι θυμώνουν όταν νιώθουν ότι έχουν άδικη μεταχείριση, όταν απογοητεύονται, όταν ζηλεύουν, όταν υπάρχει ανταγωνισμός, έλλειψη κατανόησης και ενσυναίσθησης, κόπωση κ.ά. Μέσα από τη διάδραση φάνηκε πως οι μαθητές/τριες αναγνωρίζουν το θυμό, θέλουν να μάθουν να τον διαχειρίζονται, να έχουν αυτοέλεγχο, να μάθουν να διαπραγματεύονται.

Ο έλεγχος του θυμού προϋποθέτει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ξεκινώντας βέβαια, όπως διαφάνηκε και από τις παρεμβάσεις των παιδιών, από την αναγνώριση των συναισθημάτων που οδηγούν σε αυτόν. Πρότειναν για την αντιμετώπισή του, την αναγνώριση των αιτιών που τον προκαλούν, να χαλαρώνουν μέσα από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, τη μουσική, τη ζωγραφική, τη φροντίδα των κατοικιδίων τους.

Δυστυχώς οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του θυμού είναι:

  • Προβλήματα υγείας
  • Χαμηλή αυτοεκτίμηση
  • Εκπαιδευτικές δυσκολίες
  • Εξασθενημένες διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις.

Το διαδραστικό power point έκλεισε με μια ρήση του Αριστοτέλη: «Ο καθένας μπορεί να θυμώσει – αυτό είναι εύκολο! Αλλά το να θυμώσει κανείς με το

σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό, στη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία και με το σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο!»

Συνεχίζουμε δυναμικά τη συνεργασία μας με την «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» Τρίτη 7/03/23 με τη διαδικτυακή εκδήλωση για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας με θέμα «Συμβολή του γονιού στην ενδυνάμωση των εφήβων απέναντι σε εκφοβιστικές συμπεριφορές».

Παρασκευή 17/03/23 διαδραστικό εργαστήρι με θέμα «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΥΜΟΥ – ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», για τους μαθητές της Β τάξης.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *