Συμμετοχή μαθητών του 6ου Γυμνασίου Βόλου στο πείραμα Αtlas του Cern.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024 και 09.00-10.00 ώρα Ελλάδος, στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου 40 μαθητές με 5 καθηγητές συμμετείχαν μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ, στην διαδικτυακή εικονική ξενάγηση στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN, το Ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών της Γενεύης και στο πείραμα ΑΤLAS, το μεγαλύτερο

Βιωματικές δράσεις στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου σε συνεργασία με την “ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΖΩΗΣ”.

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφτηκαν το 6ο Γυμνάσιο Βόλου οι εκπρόσωποι της «Πρότασης Ζωής», κα Γώγου Ζωή και κα Σωτηροπούλου Δήμητρα, ύστερα από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου, κας Χατζηκυριάκου Νίκης, και του Συλλόγου Διδασκόντων.  Η βιωματική δράση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου

Σταθμός μέτρησης αερορύπανσης από το 6ο Γυμνάσιο Βόλου

Μέσα στο Ιούνιο του 2023 αναμένονται τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Climate Detectives της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαστήματος ESA, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022 και ολοκληρώνεται Μάιο 2023. Σε αυτόν συμμετείχε το 6ο Γυμνάσιο Βόλου που με τη συνδρομή της ομάδας TALOS του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατασκεύασε

Κίνδυνοι σε θαλάσσιο περιβάλλον- υγρό στοιχείο

Στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου μας με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 ενημερωτική-εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Κίνδυνοι σε θαλάσσιο περιβάλλον, υγρό στοιχείο». Η  χώρα μας,  που περιβάλλεται από θάλασσα, με την χιλιάδες χιλιομέτρων ακτογραμμή και  τα  τόσα

Συνεργασία με την “Πρόταση Ζωής”

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στην διαδικτυακή επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/01/2023 με θέμα « Η συμβολή του εκπαιδευτικού στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων στο σχολείο.» Μέσα από βιωματικές τεχνικές και ασκήσεις υπήρξε η δυνατότητα ανάδειξης καλών πρακτικών που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός θετικού κλίματος τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Virtual Astronauts Απονομή

Πρόγραμμα eTwinning: “Virtual Astronauts”

Virtual Astronauts Απονομή

 Στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, 6ο Γυμνάσιο Βόλου για πρώτη φορά έργο eTwinning το οποίο και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το έργο έχει θέμα το Ηλιακό μας Σύστημα- τους  Πλανήτες και συνεργάστηκαν δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία με τέσσερις εταίρους 2 Τούρκους και 2 Έλληνες. Συμμετείχαν 14 μαθητές από τις Α΄, Β΄ τάξεις του σχολείου μας.

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 6 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ LICEO VITTORIO EMANUELE II.

   

  Στις αρχές Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή 29 μαθητών του 6ου Γυμνασίου Βόλου στην Κάτω Ιταλία και στη Σικελία στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το Liceo Vittorio Emanuele II στο Παλέρμο της Σικελίας. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2013 η υπεύθυνη καθηγήτρια της αδελφοποίησης, φιλόλογος Βασιλική Πατσαρούχα με την Ιταλίδα φιλόλογο Αντονέλλα Σόρτσι, έχει στόχο την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και την αλληλεπίδραση των μαθητών των δύο σχολείων μέσα από κοινές δράσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που συνεχίζεται για έβδομη χρονιά, υλοποιείται με έξοδα των μαθητών και των υπεύθυνων καθηγητών, χωρίς τη συνεισφορά του Υπουργείου Παιδείας.  

Ο Καραγκιοζοπαίκτης

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

     

      Επίσκεψη κατόπιν έγκρισης του κ. Παναγιώτη Φιλιππίδη, ιδρυτή του Θεσσαλικού Θεάτρου Σκιών στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε χθες, 9 Ιανουαρίου 2019, στο χώρο του 6ου Γυμνασίου, μετά από πρόσκληση της φιλολόγου κ. Βασιλικής Πατσαρούχα στα πλαίσια μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στα τμήματα Α1 και Α2 του σχολείου.

Συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Βόλου στο Δίκτυο οικολογικών Σχολείων

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στόχος της ένταξης του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» αφορά στην Περιβαλλοντική-Οικολογική συνείδηση και εκπαίδευση των μαθητών μας.

Η περιβαλλοντική παιδεία και αγωγή των νέων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη φυσική και πολιτιστική επιβίωση της ανθρωπότητας.

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής επιστήμης , εκπαίδευσης και αγωγής οι μαθητές οφείλουν να εξοικειώνονται με όλο το φάσμα των οικολογικών αντιλήψεων ώστε να μπορούν και οι ίδιοι αργότερα να προτείνουν λύσεις για προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον τους.