0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Ξεκινήσαμε,  πριν από λίγες μέρες, να ξετυλίξουμε το κουβάρι της Ιστορίας μας, από τη στιγμή που αποφάσισαν οι Έλληνες να αποτινάξουν τον Τουρκικό ζυγό μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς!

Μια πόλη που μας δίνει την ευκαιρία να αισθανθούμε και να κατανοήσουμε το χώρο και το χρόνο!!!

Η Γ΄γυμνασίου στις 6 και 7 Μαίου  εκπαιδευτική εκδρομή στα Γιάννενα!!!

Τα Γιάννενα, τα Γιάννενα του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης!!!

Η Ήπειρος, η Πίνδος που έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο μέχρι και τα πρόσφατα γεγονότα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας και των δύο Παγκοσμίων πολέμων!!!

Μια σύγχρονη, εμπορική, πολιτιστική πόλη με έντονη κοινωνική ζωή που σφύζει από νιάτα!!!

Η μοναδική αποτύπωση του Βρέλλη στο Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων, της  έναρξης και των φάσεων της Επανάστασης του 1821, του Μεγάλου Πολέμου, του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, της Εισβολής στην Κύπρο και των αγνοούμενων, του Σύμβολου Αντίστασης και  της Ελληνικής Παρουσίας στις εσχατιές της Πατρίδας μας, η Κυρά της Ρω!!!

Τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βιώσαμε , όχι μόνο , στην πανέμορφη διαδρομή με το καραβάκι, αλλά και στο Νησάκι της Λίμνης Παμβώτιδας, στο σπίτι-Μουσείο του Αλή Πασά, τόπο σφαγής του εξαιτίας της διαμάχης του με τον Σουλτάνο, από τους ομοεθνείς του!!!

Η αναβίωση του αποτρόπαιου πνιγμού της Κυρά Φροσύνης στη λίμνη μαζί με άλλες 17 γυναίκες, που την ανέδειξε ως σύμβολο αντίστασης στις ορέξεις ενός αδίστακτου ανθρώπου!!!

Περίπου…. 600 σκαλιά, ανεβήκαμε και κατεβήκαμε, περπατώντας και διασχίζοντας 1100 μέτρα στο ιδιαίτερης ομορφιάς Σπήλαιο του Περάματος που δημιουργήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια από τον μέγιστο καλλιτέχνη της φύσης με τη σμίλη του νερού!!!

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε τυχαία το 1940, όταν οι κάτοικοι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς και αναδείχθηκε μετά το τέλος του  πολέμου από τον Ιωάννη και Άννα Πετροχείλου.

Εμπειρίες, εικόνες, όμορφες στιγμές, αναμνήσεις για μια ζωή , αποχαιρετώντας τη γυμνασιακή ζωή!!!

{gallery}2021-2022/giannena{/gallery}

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *