0 0
Read Time:54 Second

Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, για την παρουσίαση, τις συμβουλές και την οργάνωση της άσκησης σεισμού που υλοποίησε στο Σχολείο μας…

Την Πέμπτη 24/11/2016  και ώρα 12 μμ. πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας επίσκεψη από την Ελληνική  Ομάδα Διάσωσης  Μαγνησίας  Βόλου , η οποία παρουσίασε  το πρόγραμμα της “Μαθαίνω πως  να προςτατεύομαι από τον σεισμό”, στο πλάισιο ενημέρωσης των μαθητών αναφορικά με την αντισεισμική προστασία.

 

Οι μαθητές ενημερώθηκαν αρχικά για το φυσικό φαινόμενο του σεισμού, τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του και τους δώθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά την διάρκεια και έπειτα από ένα σεισμό.
Επικεντρωθήκαμε στο πως θα αντιδράσουμε αν συμβεί σεισμός κατά την διάρκεια της σχολικής μέρας.
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε άσκηση σεισμού, υπό την επίβλεψη της εθελοντικής ομάδας διάσωσης, ώστε να προετοιμαστούμε,  να γνωρίζουμε και να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε ψύχραιμα αν χρειαστεί.
Οι αίθουσες εκκενώθηκαν με ηρεμία και οι μαθητές  καθώς και οι εκπαιδευτικοί κάθε τάξης συγκεντρώθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο στο προαύλιο του σχολείου. 

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *