0 0
Read Time:1 Minute, 14 Second

Εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποίησε η Γ΄ τάξη του  6ου Γυμνασίου Βόλου στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023.

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ψευδαισθήσεων, έναν χώρο κατάλληλο για κοινωνικές και ψυχαγωγικές περιηγήσεις στον κόσμο των ψευδαισθήσεων. Περάσαμε μέσα από την  Περιστρεφόμενη Σήραγγα (Vortex Tunnel), που μας έκανε να νιώσουμε πως όλα γύρω μας γυρίζουν ενώ βρισκόμασταν σε μια στερεή και επίπεδη επιφάνεια.

Είδαμε τη συλλογή με τα ολογράμματα, κοιτάξαμε από κοντά κάθε οφθαλμαπάτη και παρατηρήσαμε μέσα από κάθε κατασκευή με τη βοήθεια των μουσειολόγων – μουσειοπαιδαγωγών που είχαν αναλάβει την ξενάγησή μας. Πρόκειται για μια ευφυή και παιχνιδιάρικη υπενθύμιση ότι η αντίληψη που έχουμε για τον κόσμο, συχνά, δεν είναι παρά μια ψευδαίσθηση!

Είδαμε τα πάνω κάτω στο Περιστρεφόμενο Δωμάτιο (Upside Down Room), απελευθερωθήκαμε στο Δωμάτιο του Απείρου (Infinity Room), αψηφήσαμε τους νόμους της βαρύτητας και των διαστάσεων.

Μέσα από διασκεδαστικά και εντυπωσιακά κόλπα ενεργοποιήσαμε την αίσθηση της όρασης κοιτώντας λίγο διαφορετικά, με την βοήθεια της επιστήμης: φυσική –οπτική – βαρύτητα – γεωμετρία κατανοήσαμε γιατί τα μάτια μας βλέπουν πράγματα που ο εγκέφαλός μας δεν μπορεί να αντιληφθεί.

Περιγράφουμε μερικά από τα εκθέματα, αν και τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο διασκεδαστικά εκπαιδευτικός ήταν ο χώρος του μουσείου.

Καλειδοσκόπιο

Υπέροχο, πολύχρωμο καλειδοσκόπιο, τα χαρούμενα μοτίβα τα δημιουργήσαμε εμείς οι ίδιοι.

Η ψευδαίσθηση του κοίλου προσώπου

Ο Αινστάιν ήταν εκεί με την προσωπογραφία του, η βλεμματική επαφή μας ακολουθούσε σε όλο το διάδρομο.

Κεφαλή σε πιατέλα

Πραγματικά διασκεδαστικό, οι καθρέφτες έπαιξαν το κύριο ρόλο.

Το δωμάτιο του Aπείρου

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *