0 0
Read Time:2 Minute, 7 Second

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

  

Στο πλαίσιο μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του ωρολογίου προγράμματος, το τμήμα Γ3 του 6ου Γυμνασίου Βόλου, με συνοδούς το Διευθυντή του σχολείου, κ. Τριανταφύλλου Δημοσθένη και την φιλόλογο, κ. Πατσαρούχα Βασιλική, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Βελεστίνο.

   Αρχικά οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον κ. Γ. Σαββανάκη στην περιοχή όπου βρίσκονταν το σπίτι του πρωτομάρτυρα της ελληνικής εθνεγερσίας, Ρήγα Βελεστινλή ή Φεραίου και στη συνέχεια στον καινούριο χώρο που βρίσκεται η «Χάρτα της Ελλάδος», που απεικονίζει τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου νότια του Δούναβη. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και της ελληνικής χαρτογραφίας της προεπαναστατικής περιόδου. Αποτελείται από δώδεκα φύλλα, διαστάσεων το καθένα περίπου 50Χ70 εκ. και τυπώθηκε το 1796-97 στη Βιέννη. Η Χάρτα περιλαμβάνει επιπλέον δέκα επιπεδογραφίες (τοπογραφικά σχέδια) αρχαίων πόλεων, 162 αρχαία και μεσαιωνικά νομίσματα, έναν κατάλογο σοφών και ηγεμόνων της περιοχής και ποικίλες συμβολικές παραστάσεις και σχόλια που αντλούνται από την ελληνική ιστορία και μυθολογία, ένα παγκόσμιο χαρτογραφικό έργο.

0

   Ακολούθησε μετάβαση στο Δημαρχείο όπου οι μαθητές έτυχαν καλωσορίσματος με γλυκίσματα από τον Δήμαρχο κ. Δ. Νασίκα, ο οποίος τους μίλησε για την ιστορία του τόπου, τις δραστηριότητες των κατοίκων και τα προϊόντα του.

   Η προσέγγιση της γνώσης με διαφορετικό τρόπο, έξω από τα στενά όρια της σχολικής τάξης και η υπέροχη φιλοξενία, μας ενθουσίασαν.

                                                                                                                                                                                            Επιμέλεια άρθρου

ΠΑΤΣΑΡΟΥΧΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *