0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Στο πλαίσιο της λειτουργίας των εκπαιδευτικών ομίλων  λαογραφίας «Μαλλιά κουβάρια… βρες την άκρη» και  «Ακολουθώντας τον μίτο της παράδοσης ανακαλύπτουμε στιγμές από τη ζωή του παρελθόντος μέσα από την πένα των δυο Αλέξανδρων» του 6ου Γυμνασίου  Βόλου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη δεκατριών μαθητών και μαθητριών με τη συνοδεία των υπεύθυνων εκπαιδευτικών στην αναδρομική έκθεση του ζωγράφου κ. Άρη Βολιώτη στο Μουσείο  Ζώγια στον Βόλο.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τον κ. Βολιώτη  στην έκθεση των έργων του στο ισόγειο του σπιτιού – μουσείου, μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης του μπατίκ, διατύπωσαν τις απορίες τους και συνειδητοποίησαν τη διαχρονικότητα της ελληνικής ιστορίας  και τέχνης, καθώς και την αξία της παράδοσης. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση και στον πρώτο όροφο  του μουσείου. Εκεί τα παιδιά απόλαυσαν τις ιστορίες του κ. Βολιώτη για την ιδιαίτερη προσωπικότητα της Βολιώτισσας ζωγράφου Χρυσούλας Ζώγια.

Η εμπειρία ήταν πραγματικά  ανεπανάληπτη και πρόσφερε στους μαθητές γνώσεις πέρα από τις συνηθισμένες.

Ο κύριος Άρης Βολιώτης  προσέγγισε τα παιδιά  με ζεστασιά και αγάπη και τους μίλησε από καρδιάς με γνώση για το αντικείμενο και συναίσθημα. Τον ευχαριστούμε ολόθερμα.

Στη δράση συμμετείχαν οι Πατάρλα Βάλια, Χατζηγεωργίου Αναστασία, Μπάχα Ελπίδα, Κουτσογιάννη Φωτεινή, Οικονόμου Φωτεινή, Χούμου Μαρία,  Καρινάκης Νίκος, Καπέλλα Ελίνα, Δοδότσιου Κλεοπάτρα, Βελίτσου Χαρά, Ντόντου Άννα,  Πατεράκη Μαρία, Γουρνάρη Χρυσοβαλάντω.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Παπαργύρη Σοφία, Κούκου Μαρία, Καραγιαννοπούλου Μαρία…

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *