Το Σχολείο μας

Το σχολείο μας ιδρύθηκε το 1979. Βρίσκεται στις παρυφές του Δήμου Βόλου σε μια ημιαστική γειτονιά. Είναι ένα διαπολιτισμικό σχολείο που έχει μαθητές αλλοδαπούς αλλά και ROMA. Έχει 32 καθηγητές και 290 μαθητές.  Στο σχολείο μας λειτουργεί μόνιμα(1993) σχολική βιβλιοθήκη η οποία δημιουργήθηκε και λειτουργεί

Φιλανθρωπικό μπαζάρ καθηγητών γερμανικής γλώσσας

Το δεύτερο φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργανώθηκε την Κυριακή 13, Δεκεμβρίου το πρωί στο  5.  Δημοτικό Νέας  Ιωνίας από τους μαθητές και καθηγητές γερμανικών των δημόσιων σχολείων της Μαγνησίας, το σύλλογο γερμανόγλωσσων Μαγνηςίας ‘Ιάσων’ και είχε τη στήριξη του επίτιμου προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλία αλλά και του  Glossomobil – Iνςτιτούτου   Goethe από τη Θεσσαλονίκη.

Ο χώρος του σχολείου πλημμύρισε από κόσμο που απόλαυσε τις χειροτεχνίες , τις όμορφες δραςτηριότητες και γεύτηκε όμορφες λιχουδιές γνωρίζοντας τα πλούσια χριστουγεννιάτικα ήθη και  έθιμα της Γερμανίας.

Διδακτική επίσκεψη του μαθητών μας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποίας Τσαλαπάτα

Οι μαθητές της Α΄ τάξης (τμήματα Α1 και Α4), της Β΄ (όλα τα τμήματα, καθώς και της Γ΄(τμήμα Γ1), στις 4 Δεκεμβρίου 2015, επισκέφθηκαν το Μουσείο Πλινθοκεραμοποίας το οποίο στεγάζεται στο παλιό Εργοστάσιο  Πλινθοκεραμοποιίας Νικολάου  & Σπυρίδωνος Τσαλαπάτα, στο Βόλο. Το μουσείο παρουσιάζει την καθημερινή ζωή στο εργοστάσιο, καθώς και όλα τα στάδια της παραγωγής διαφορετικών τύπων τούβλων και κεραμιδιών. Στόχος του είναι να αναδείξει την ιστορική ταυτότητα της πόλης του Βόλου και να συμβάλει στη διάσωση και την προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς της.

“Ναυτική παράδοση στο Αιγαίο – ταρσανάδες και Σκαριά”

Από τα πολύ παλιά χρόνια η ζωή της Ελλάδας είναι δεμένη με τα καράβια και τη θάλασσα. Καράβια για το εμπόριο, για τις μετακινήσεις, για τον πόλεμο, για τις κατακτήσεις. Ποτέ κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί αυτή τη χώρα χωρίς θάλασσα, πλοία και θαλασσινές περιπέτειες.

Έτσι με αφορμή την Οδύσσεια, το ταξίδι του Οδυσσέα και τη σχέση του με τη θάλασσα, την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, δύο τμήματα της Α’ τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου επισκέφτηκαν στα Μελισσάτικα την έκθεση “Ναυτική παράδοση στο Αιγαίο – ταρσανάδες και σκαριά”.

Ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων…

 

 

Από το 6ο Γυμνάσιο ανακοινώνεται ότι οι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να ενημερώνονται για την πρόοδο των παιδιών τους ως εξής:

Για τους μαθητές των τμημάτων  Α1 και Α2  κάθε Δευτέρα        09.30 – 11.45.

Για τους μαθητές των τμημάτων  Α3 και Α4  κάθε Τρίτη             09.30 – 11.45.

Για τους μαθητές των τμημάτων  Β1 και Β2  κάθε  Τετάρτη       09.30 – 11.45.

Για τους μαθητές των τμημάτων  Β3 και Γ1  κάθε  Πέμπτη        09.30 – 11.45.

Για τους μαθητές των τμημάτων  Γ2 και Γ3  κάθε  Παρασκευή  09.30 – 11.45.

Οι καθηγητές που διδάσκουν σε κάθε τμήμα εμφανίζονται παρακάτω…