ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ

Η συνεργασία του 6ου Γυμνασίου Βόλου με το Πανεπιστήμιο συνεχίζεται και φέτος με το εργαστήριο Φυσικής, με υπεύθυνο καθηγητή τον καθηγητή κο Δ. Βαβουγυιό.

Ομάδα μαθητών από τη Β' και Γ΄ τάξη επισκέπτονται το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάθε Τρίτη απόγευμα από τις 18:00 ? 20:00.

Οι μαθητές μας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ενός τροχήλατου εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών της εταιρίας POLYTECH Α.Ε. που για ένα χρόνο θα βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Η εταιρία POLYTECH Α.Ε. δραστηριοποιείται από το 1984 με έδρα τη Λάρισα με σκοπό την Τεχνολογική και Εργαστηριακή εξοικείωση διδασκόντων /διδασκομένων στο τομέα των Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών. Στα πλαίσια της διδακτικής των Φυσικών Επιστημών στη Πρωτοβάθμια ? Δευτεροβάθμια - Τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργεί, παράγει υπερσύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα διαδραστικά εκπαιδευτικά συστήματα.

Τα συστήματα αυτά διαθέτουν εξοπλισμένες συσκευές μικρού μεγέθους που συνδυάζουν ένα ασύρματο σύστημα απόκτησης δεδομένων και αισθητήρες με τους οποίους οι μαθητές πραγματοποιούν διάφορες μετρήσεις.

Το ενδιαφέρον των μαθητών για το εργαστήριο είναι μεγάλο, φαίνεται από τις αναφορές ? σχόλια που μερικά από αυτά παραθέτουμε.

Η δράση μας θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρόνια.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την δυνατότητα που μας δόθηκε να συμμετέχουμε σε ένα τόσο καινοτόμο πρόγραμμα τον καθηγητή κο Βαβουγυιό, τον συνάδελφο Καπλάνη Ξενοφών, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της εταιρίας τον κο Άρη Αλεξιά, τον κο Σωκράτη Πούλιο και τον κο Χρήστο Αργυρόπουλο.

Ευχαριστώ τον διευθυντή του σχολείου κο Κων/νο Σιάππα, τους γονείς των μαθητών που μας επέτρεψαν τη συμμετοχή των παιδιών τους. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τους μαθητές, μέσα από τον ενθουσιασμό των οποίων παίρνουμε δύναμη να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να ανακαλύπτουμε. το φυσικό κόσμο.

Η εκπαιδευτικός

Παπαργύρη Σοφία

Φυσικός ? Μετεωρολόγος

Οι μαθητές

Μιχαλάκη Δήμητρα

Κοντομήτρου Συνοδή

Χατζηεφραιμίδης Βασίλης

Μακούχα Βαρβάρα

Κραβαρίτη Κατερίνα

Τσινταράκης Μιχαήλ

Τσινταράκης Γιώργος

Κουτσιμπέλα Στέλλα

Διογένης Σολβάνος

Μπουμπούκης Γιάννης

Κουτσιμανή Δέσποινα

Στάμος Κωνσταντίνος

Πλακιά Φωτεινή

Σφιριάλα Μαρία

Αγαθού Έλενα

Μάντζου Κατερίνα

Τράτσας Άγγελος

 

Μερικές από τις απόψεις μαθητών -μαθητριών Β-Γ- Γυμνασίου

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πέρασα πολύ όμορφα! Τα μαθήματα ήταν πολύ ευχάριστα! Μπόρεσα να κατανοήσω περισσότερα Μπόρεσα να κατανοήσω και να καταλάβω περισσότερα, να αγαπήσω ακόμα περισσότερο τη φυσική ,Χαίρομαι που ήμουν ένα από τα τυχερά παιδιά που μπόρεσα να παρακολουθήσω το πρόγραμμα και θεωρώ πως όλα τα παιδιά θα έπρεπε να είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το κινητό εργαστήρι αλλά όχι μόνο μέσα από το Πανεπιστήμιο αλλά και μέσα στο χώρο του σχολείου.

Πιο πολύ μου άρεσαν τα πειράματα . Το κλίμα ήταν ευχάριστο και η παρέα καταπληκτική Θα μου λείψει πολύ . Έμαθα πολλά.

Ένα οργανωμένο εργαστήριο που προσφέρει απλόχερα σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν ?νόστιμες ? πληροφορίες. Το κλίμα που επικρατεί είναι φιλικό όλες οι απορίες λύνονται. Τα θέματα και τα πειράματα ήταν πολύ ενδιαφέρον, πιστεύω πως κάθε σχολείο θα πρέπει να έχει ένα παρόμοιο εργαστήριο γεμάτο από εργαλεία ώστε τα παιδιά να κάνουν πειράματα και πεπειραμένους καθηγητές που να προσφέρουν γνώση. Νιώθω τυχερός που συμμετείχα διότι έμαθα καινούρια πράγματα και μου λ΄ύθηκαν πολλές απορίες.

Ελπίζω και του χρόνου να έχω αυτή την ευκαιρία. Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιερώσατε.

Ήταν ένα υπέροχο πρόγραμμα οι δύο ώρες φυσικής περνούσαν εύκολα εξαιτίας της καλής εκμάθησης. Σαν μαθήτρια της 2ας Γυμνασίου έμαθα πολλές νέες θεωρίες και πράξεις που θα τις διδαχτώ στην 3η τάξη με ένα διασκεδαστικό τρόπο. Αν συμμετείχαν και άλλα παιδιά που δείχνουν ενδιαφέρον στην φυσική είμαι σίγουρη πως θα τους άρεσε. Αρνητικά δεν είναι πολλά σχεδόν ούτε ένα. Το μόνο κακό ήταν ότι μερικές φορές μας πίεζε λίγο ο χρόνος και δεν προλαβαίναμε να πειραματιστούμε όλοι με την νέα τεχνολογία. Όλα τα άλλα ήταν απλός υπέροχα.

Αρχικά, λόγω του προγράμματος του εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με καθηγητές Πανεπιστημίου. Επιπλέον, μπόρεσα να δω μια άλλη πλευρά της Φυσικής, η οποία είναι πιο ευχάριστη από αυτή που κάνουμε στο σχολείο. Πέρασα πολύ ωραία, με πολύ γέλιο, και θα ήθελα να ξανασυμμετέχω σε μια παρόμοια δραστηριότητα στο μέλλον. Τέλος, οι καθηγητές έκαναν το μάθημα πολύ διασκεδαστικό και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τις πολύτιμες γνώσεις που μου χάρισαν.