Συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Βόλου στο Δίκτυο οικολογικών Σχολείων

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ - Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στόχος της ένταξης του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» αφορά στην Περιβαλλοντική-Οικολογική συνείδηση και εκπαίδευση των μαθητών μας.

Η περιβαλλοντική παιδεία και αγωγή των νέων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη φυσική και πολιτιστική επιβίωση της ανθρωπότητας.

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής επιστήμης , εκπαίδευσης και αγωγής οι μαθητές οφείλουν να εξοικειώνονται με όλο το φάσμα των οικολογικών αντιλήψεων ώστε να μπορούν και οι ίδιοι αργότερα να προτείνουν λύσεις για προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον τους.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Βόλου στο Δίκτυο οικολογικών Σχολείων

ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ

Η συνεργασία του 6ου Γυμνασίου Βόλου με το Πανεπιστήμιο συνεχίζεται και φέτος με το εργαστήριο Φυσικής, με υπεύθυνο καθηγητή τον καθηγητή κο Δ. Βαβουγυιό.

Ομάδα μαθητών από τη Β' και Γ΄ τάξη επισκέπτονται το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κάθε Τρίτη απόγευμα από τις 18:00 ? 20:00.

Οι μαθητές μας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ενός τροχήλατου εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών της εταιρίας POLYTECH Α.Ε. που για ένα χρόνο θα βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημίου.

Διαβάστε περισσότερα: ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ