0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

1βεΕκπαιδευτική επίσκεψη στο Βελεστίνο πραγματοποίησαν 35 μαθητές της Γ’ Τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου, στις 29/11/2022.

Συγκεκριμένα, οι  μαθητές επισκέφτηκαν την έδρα του γειτονικού Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο αλλά και το έργο του Ρήγα Φερραίου. Τους μαθητές και τις συνοδούς καθηγήτριες  υποδέχτηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Νασίκας, ο οποίος σε εγκάρδιο κλίμα τους ξενάγησε στο χώρο του Δημαρχείου  και μάλιστα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, δίνοντάς τους γενικές πληροφορίες για τον τόπο και τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά του. Τους μίλησε επίσης για τις πρωτοβουλίες και κάποια μελλοντικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής , τόσο για την ανάδειξη της ομορφιάς όσο και της πολιτιστικής  κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής.

2βε

Στη συνέχεια, τα παιδιά βρέθηκαν στο «Εκθεσιακό Κέντρο Πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής», όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ένα από τα 57 σωζόμενα αυθεντικά αντίγραφα της «Χάρτας» του Ρ.Φερραίου, αλλά και να γνωρίσουν -μέσω της ξενάγησης των υπευθύνων του Κέντρου- διάφορες πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του μεγάλου Έλληνα Διαφωτιστή και οραματιστή. Με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, ολοκληρώθηκε με βιωματική και διαθεματική προσέγγιση η διδασκαλία του «Θουρίου», που ήδη γνώρισαν οι μαθητές στο μάθημα της Ν.Ε. Λογοτεχνίας.

 

Η επίσκεψη  περιέλαβε ακόμα τον τόπο όπου βρισκόταν το σπίτι του Ρ. Φερραίου, καθώς και κάποια άλλα χαρακτηριστικά σημεία στο κέντρο του Βελεστίνου.

3βε

Την εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν τα τμήματα Γ2 και Γ3 του Γυμνασίου. Αρχηγός και διοργανωτής ήταν η εκπαιδευτικός του σχολείου κ. Βασιλική Πατσαρούχα και τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Δέσποινα Μπόγλου και Δέσποινα Λουκίδου.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Explore More

Τρεις μέρες Ιστορία, τρεις μέρες Ελλάδα

Άλσος Αριστοτέλη

Ένα «άλλο» διαθεματικό μάθημα για τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου Μια πραγματικά μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, που έρχεται ως συνέχεια και άλλων παρόμοιων του συγκεκριμένου σχολείου στο παρελθόν, έζησαν 45 μαθητές

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ Τ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ Τ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ   Μέρες γιορτινές, αυτές που προηγήθηκαν και οι μαθητές και μαθήτριες του 6ου Οικολογικού – Αειφόρου Γυμνασίου Βόλου με τη βοήθεια των καθηγητών τους

Ταξίδι Στα βήματα του Ρήγα Βελεστινλή Νόβι Σαντ – Βουδαπέστη – Βιέννη – Βελιγράδι.

       « Όποιος ελεύθερα συλλογάται…»   Στα βήματα του Ρήγα Βελεστινλή Το 6ο Γυμνασίου Βόλου περπάτησε στα βήματα του Ρήγα Βελεστινλή. Αφορμή στάθηκε το μάθημα της νεοελληνικής λογοτεχνίας «Θούριος» και η