0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

 

 Παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ασφάλεια των μαθητών – μαθητριών με επιτυχία έγιναν την Παρασκευή 24η Σεπτεμβρίου οι Αθλητικές εκδλώσεις της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που ήταν εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

 

Ο λιγοστός χρόνος των 120 λεπτών για την υλοποίηση των αθλητικών – κινητικών δραστηριοτήτων δεν εμπόδισε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου να ενεργοποιηθούν και να συμμετέχουν με απώτερο σκοπό την προαγωγή της υγείας , της ευεξίας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός του σχολείου και της περιπατητικής διαδρομής εκτός οργανώθηκαν από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κο Κομνό Απόστολο και την καθηγήτρια κα Πατσαρούχα Βασιλική φιλόλογο σε συνεργασία με την Διευθύντρια κα Κούκιου Δήμητρα και τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου με τέτοιο τρόπο ώστε κάθε τάξη να συμμετέχει σε διαφορετικό δίωρο δραστηριοτήτων αλλά και κάθε τμήμα σε διαφορετικό σταθμό δραστηριότητας.

 Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων

 

 Οι μαθητές – μαθήτριες της Α΄ και της Β΄ τάξης συμμετείχαν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες ενώ οι μαθητές – μαθήτριες της Γ΄ τάξης που βοήθησαν στην τέλεση των αγώνων σαν γραμματεία , κριτές , διαιτητές και χρονομέτρες έχοντας την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων συμμετείχαν σε ομαδικές δραστηριότητες.

Από τους παρόντες-παρούσες μαθητές και μαθήτριες την ημέρα του σχολικού αθλητισμού το ποσοστό συμμετοχής τους στις δραστηριότητες άγγιξε το 100%. Αν και όλοι-όλες είχαν την δυνατότητα συμμετοχής τουλάχιστον σε μία δραστηριότητα της επιλογής τους , με περισσότερες από μία προσπάθειες , αρκετοί-αρκετές επέλεξαν να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία δραστηριότητες και κάποιοι-κάποιες σχεδόν σε όλες.

 Αθλητικές – κινητικές δραστηριότητες

Οι αθλητικές – κινητικές δραστηριότητες περιελάμβαναν τα εξής :

  • Αντοχή με σχοινάκι
  • Δρόμο ταχύτητας 
  • Ντρίπλα με ελιγμούς με μπάλα ποδοσφαίρου
  • Εκτέλεση ελεύθερων βολών καλαθοσφαίρισης ( μπάσκετ )
  • Πετοσφαίριση 2 Χ 2 ( Βόλεϊ  Α΄ και Β΄ τάξη )
  • Πετοσφαίριση 6 Χ 6 ( Γ΄ τάξη ) και
  • Καλαθοσφαίριση 3 Χ 3 ( Γ΄ τάξη )

 

 

 

 Μαθητές με τις περισσότερες συμμετοχές

 

Μαθητές – μαθήτριες με την καλύτερη επίδοση

 

Μαθητές – μαθήτριες της Γ΄ τάξης που συμμετείχαν στις Γραμματείες των δραστηριοτήτων

 

Δείτε τα συνολικά ποσοστά συμμετοχής των μαθητών-μαθητριών στην 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ανά τάξη, φύλο και δραστηριότητα.

Συνολικά ποσοστά συμμετοχής

 

Περιπατητική διαδρομή

 

Στην περιπατητική διαδρομή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από δύο τμήματα της Α΄ τάξης και δύο τμήματα της Β΄ τάξης με συνοδούς τις καθηγήτριες κα Πατσαρούχα Βασιλική , κα Μωραΐτου Καλλιόπη , κα Τάσιου Καλλιόπη και κα Σελίμη Βασιλική.

Η διαδρομή που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού , έγινε στην ευρύτερη περιοχή βόρεια του σχολείου μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον με απαράμιλλη ομορφιά , με νερόμυλο, με τοξωτά γεφύρια και εκκλησάκι.

Στόχος της να αντιληφθούν οι μαθητές-μαθήτριες την αξία της άσκησης ( περπάτημα ) μέσα στο φυσικό περιβάλλον αλλά και την ανάγκη της προστασίας του από την ανθρώπινη παρέμβαση και λήθη.

 

 

Διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο πως περιγράφει η μαθήτρια Καραμήτρου Ελένη της Β΄ τάξης αυτή την περιπατητική διαδρομή.

Ημερήσιος περίπατος στις Αηδονοφωλιές

 

——————–

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *