0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

Διδακτική Επίσκεψη στις 19 Μαρτίου 2025 στη βιομηχανία «Μύλοι Λούλης» στη Σούρπη Μαγνησίας απότο 6ο  Οικολογικό-Αειφόρο  Γυμνάσιο  Βόλου

Διδακτική επίσκεψη στη βιομηχανία «Μύλοι Λούλης» στη Σούρπη Μαγνησίας πραγματοποίησε η Γ΄ τάξη του  6ου Οικολογικού-Αειφόρου Γυμνασίου Βόλου την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολο

Η πρωτοπόρος βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη αλευροβιομηχανία της Νότιας Ευρώπης  διανύει δύο αιώνες διαρκούς παρουσίας στην εγχώρια αγορά. Σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία με τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στη Σούρπη, το Κερατσίνι, τη Θήβα και το Toshevo, κατέχοντας την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία.

Ξεκινήσαμε την ξενάγησή μας με ένα σύντομο βίντεο το οποίο περιείχε όλη την ιστορία των Μύλων Λούλη οποία ξεκινάει το 1782 από έναν μικρό πετρόμυλο στην Αετοράχη Ιωαννίνων. Η οικογένεια Λούλη και η Loulis  Food In gredients ακολουθούν έκτοτε μια διαδρομή δυόμισι αιώνων και επτά γενεών, παραμένοντας άρρηκτα συνδεδεμένες στο πέρασμα των χρόνων. Η εταιρία διαθέτει τρείς υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής αλεύρων στη Σούρπη Μαγνησίας, στο Κερατσίνι Αττικής και στη Βουλγαρία, και μια μονάδα παραγωγής πρώτων υλών και μειγμάτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, την Kenfood, στη Θήβα Βοιωτίας. Έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την ίδρυση και λειτουργία δύο μοναδικών φορέων με σημαντική κοινωνική επίδραση, του Μουσείου Λούλη και της Ελληνικής Σχολής Αρτοποιίας.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, κ. Νίκη Χατζηκυριάκου, Διευθύντρια του σχολείου, κ. Σοφία Παπαργύρη, Υποδιευθύντρια, κ. Κωνσταντίνος Ξάφης και κ. Αθανάσιος Αναστασίου ‘έγιναν δεκτοί από τον Διευθυντή της βιομηχανίας κ. Λεωνίδα Κοζανίτη, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική ξενάγηση. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της παραγωγής, όπου διαδοχικά παρουσιάζονται όλες οι φάσεις της λειτουργίας του εργοστασίου, από την παραλαβή του σιταριού, το πλύσιμο, την άλεση, το κοσκίνισμα, την αποθήκευση, τον ποιοτικό έλεγχο μέχρι και τη συσκευασία. Στο σύγχρονο πειραματικό αρτοποιείο γίνεται ο καθημερινός αρτοποιητικός έλεγχος των παραγόμενων αλεύρων. Υπάρχουν τέσσερις γραμμές άλεσης με δυναμική άνω των 1000 τόνων ημερησίως.

Ιδιαίτερα σημαντικό θεωρούμε πως είναι η δέσμευση της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος. Από τον Δεκέμβριο του 2024, το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνεται στις εγκαταστάσεις προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Loulis Food In gredients θέτει τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, αποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη και η περιβαλλοντική ευθύνη μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Όλοι/όλες εντυπωσιάστηκαν από την ιστορία,  τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό του εργοστασίου. Επίσης τα παιδιά κατανόησαν τη σημασία της τεχνικής εκπαίδευσης σε σχέση και με τη δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης στην ελληνική βιομηχανία.

Οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί έφυγαν από τη βιομηχανία «Μύλοι Λούλης» με τις καλύτερες των εντυπώσεων και εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τον κύριο Κοζανίτη Λεωνίδα Διευθυντή του εργοστασίου Μύλοι Λούλης στη Σούρπη Μαγνησίας, για την ευγενική υποδοχή και φιλοξενία.

Eφημερίδα Μagnesia

https://magnesianews.gr/volos/episkepsi-toy-6oy-oikologikoy-aeiforoy-gymnasioy-voloy-se-paragogiki-monada.html

 

 

 

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *