0 0
Read Time:2 Minute, 34 Second

Όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος με επιτυχία διοργανώθηκε στο σχολείο η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με σύνθημα

Αθλούμαι  χαρα ΖΩ το μέλλον

Οι δράσεις που προγραμματίστηκαν ήταν οι παρακάτω:

 

1) Δημιουργία πανώ με το σύνθημα της Ημέρας

2) Αθλητικές δραστηριότητες στο προαύλιο του σχολείου.

3) Διαγωνισμός ζωγραφικής σχετικός με το νόημα της ημέρας και την ανάδειξη της σχέσης Καλών Τεχνών και αθλητισμού

4) Περιπατική διαδρομή στη φύση με σκοπό την ανάδειξη των θετικών στοιχείων του περιπάτου στον άνθρωπο. Γνωριμία με την περιοχή γύρω από το σχολείο , την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά. Συνολικά συμμετείχαν 220 μαθητές ποσοστό 95%

 

Η Ημέρα ξεκίνησε με την ανάγνωση του παρακάτω κειμένου από τη μαθήτρια της Γ΄ τάξης Ταμπακολόγου Άννα

 

Αθλούμαι

Όταν αθλούμαι νοιώθω χαρά , χαίρομαι.

Όταν αθλούμαι νοιώθω ευεξία , σωματική και πνευματική.

Σωματική γιατί το σώμα μου γυμνάζεται, γίνεται γερό δεν αρρωσταίνει,

Πνευματική γιατί το μυαλό μου είναι σε εγρήγορση δε διστάζει αποφασίζει γρήγορα.

Όταν αθλούμαι αποκτώ φίλους , συναναστρέφομαι , κοινωνικοποιούμαι δε μένω μόνος μου ? μόνη μου.

Όταν αθλούμαι βάζω στόχους , προσπαθώ να γίνω καλύτερος ? καλύτερη να πάω πιο μακριά , να πάω πιο ψηλά , πιο γρήγορα . Να πετύχω τους στόχους μου.

Γι? αυτό

ΟΤΑΝ ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΟΥ

 

* Στις Αθλητικές δραστηριότητες οι μαθητές που συμμετείχαν είτε ως διαγωνιζόμενοι είτε ως κριτές , χρονομέτρες διαιτητές συμμετείχαν στα παρακάτω αγωνίσματα με σκοπό περισσότερο την άθληση και λιγότερο τη νίκη και το αποτέλεσμα.

  1. Αντοχή στη δύναμη με σχοινάκι
  2. Ταχύτητα 20μ με ατομική χρονομέτρηση
  3. Διαγωνισμός προώθησης μπάλας ποδοσφαίρου με ελιγμούς και ατομική χρονομέτρηση
  4. Εκτέλεση ελεύθερων βολών στην Καλαθοσφαίριση
  5. Διαγωνισμός προώθησης μπάλας καλαθοσφαίρισης με ελιγμούς και εκτέλεση σουτ τριών πόντων
  6. Αγώνες Πετοσφαίρισης μικτών ομάδων ( αγόρια ? κορίτσια ) και
  7. Αγώνες Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ( Πίνγκ ? πόνγκ )

* Στο διαγωνισμό ζωγραφικής οι μαθητές που συμμετείχαν με την καθοδήγηση της κ. Νικολαΐδου Παρασκευής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών απέδωσαν με τα έργα τους το νόημα της Ημέρας δυσκολεύοντας την κριτική επιτροπή η οποία ανάμεσα στα τρία καλύτερα έργα που επέλεξε ανέδειξε με κλήρωση ως καλύτερο το έργο του μαθητή Χορομνέα Δημήτρη του Α3.

* Μία ομάδα μαθητών και οι καθηγητές: Πατσαρούχα Β., Καρέτσος Αχ., Χατζηνικολάου Αικ., Μωραΐτου Κ., Μπόγλου Δ., Τάσιου Κ., Ταχούλα Μ. επιλέξαμε να πεζοπορήσουμε στην «παλιά Μακρινιτσιώτικη στράτα» που πήγαινε Βόλο-Άγιο Ονούφριο-Κουκουράβα. Ξεκινήσαμε λοιπόν από το σχολείο βαδίζοντας παραποταμίως του Κραυσίδωνα (Μέγα Ρέμα), περάσαμε πίσω από το Γηροκομείο του Βόλου, τον μύλο του Καρακίτσου και το γεφύρι του Ζαφρακόπουλου στις Αηδονοφωλιές. Ακολουθώντας το μονοπάτι δίπλα από την Ανακασιά φτάσαμε στο γεφύρι που περνά πάνω από το Σταγιατιώτικο ρέμα, συνεχίσαμε μέσα στο ωραίο φθινοπωρινό τοπίο και με ενδιάμεσες στάσεις στον ανηφορικό χωματόδρομο προχωρήσαμε μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου (περιοχή Μαντάνια) κοντά στις νεροτριβές. Η ανάβαση δίπλα στη ρεματιά μάς κούρασε, αλλά το μεγαλύτερο διάλειμμα στον περίβολο της εκκλησίας και η θέα της Κουκουράβας και της Μακρινίτσας μάς αποζημίωσαν.

 

Από τον Σύλλογο διδασκόντων, τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής Απόστολο Κομνό που συνέβαλλε ουσιαστικά στη διοργάνωση και τέλεση των δράσεων, το Διευθυντή κ. Τριανταφύλλου Δημοσθένη και την Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Κούκιου Δήμητρα θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σε όλες τις δράσεις που είχαν προγραμματιστεί.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *