0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Με επιτυχία υλοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα A ball for all – Μια μπάλα για όλους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Κομνό Απόστολο και τους μαθητές- μαθήτριες της Α΄ τάξης μέσα από το μάθημα της Φυσικής αγωγής και στα πλαίσια των σχολικών δράσεων σε συνεργασία με την διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο διδασκόντων.

Από τα πρώτα παιχνίδια στη ζωή ενός παιδιού είναι η μπάλα. Οι περισσότεροι από εμάς, αγόρια και κορίτσια, έχουμε, ως παιδιά, παίξει μπάλα, έχουμε ανταλλάξει πάσες και έχουμε πανηγυρίσει για ένα –ή και περισσότερα- γκολ.

Ο Ηλίας Μάστορας πρόεδρος της IBSA ( International Blind Sports Federation ) Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλημάτων για τυφλούς σε συνεργασία με το Σωματείο Όραμα Νέων Youthorama  δημιούργησαν μια μπάλα ελαφρύτερη , μικρότερη και με ενσωματωμένα κουδουνάκια που δίνει τη δυνατότητα σ’ αυτά τα παιδιά να χαρούν το παιγνίδι με μπάλα και την ονόμασαν για αυτονόητους λόγους “A ball for all – Μια μπάλλα για όλους”.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας , στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας, οι μαθητές της Α΄τάξης, μέσα από αυτό το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κατά τμήμα, έγινε προσπάθεια να αντιληφθούν , όσο αυτό είναι εφικτό, θεωρητικά,  την έννοια της « Τυφλότητας ».  Με αυτή την μπάλα και ένα σύνολο  ασκήσεων – παιγνιδιών με μικρές τροποποιήσεις λόγω χώρου,  χρόνου και υλικών ενεργοποιήθηκε όσο αυτό είναι δυνατό η  ενσυναίσθηση των μικρών μαθητών-μαθητριών για την καλύτερη αφομοίωση της παραπάνω έννοιας και κατά προέκταση της  αποδοχής των ατόμων με τυφλότητα ως ισότιμα μέλη με ίσα δικαιώματα στη ζωή,  τόσο μέσα σε μια μικρή ενδοσχολική κοινότητα,  όσο και σε μια μεγαλύτερη ευνομούμενη κοινωνία ισότιμων πολιτών.
Η μπάλα αυτή δεν αγοράζεται αλλά δωρίζεται. Στα τέσσερα πρώτα χρόνια υλοποίησης αυτού του προγράμματος σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν δωριστεί περισσότερες από 10.000 μπάλες σε 213 χώρες και στις 5 Ηπείρους.
Δωρητής  της μπάλας για τα σχολεία Πανελλαδικά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *