0 0
Read Time:58 Second

Στα πλαίσια της συνεργασίας του σχολείου μας με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας , πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 ενημερωτική-εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Κίνδυνοι σε θαλάσσιο περιβάλλον, υγρό στοιχείο».

Η  χώρα μας,  που περιβάλλεται από θάλασσα, με την χιλιάδες χιλιομέτρων ακτογραμμή και  τα  τόσα νησιά αντιμετωπίζει  κάθε χρόνο εκατοντάδες περιστατικά κινδύνων και απωλειών στο υγρό στοιχείο, γεγονός που θα έπρεπε να θεωρείτε αδιανόητο .

Διασώστες του τμήματος του υγρού στοιχείου της ΕΟΔ Μαγνησίας, παρουσίασαν στους μαθητές  ΜΗ ναυαγοσωστικές διασώσεις, σωστή ρίψη σχοινιών και σωσιβίων, προφύλαξη από τους επικίνδυνους κατοίκους του θαλάσσιου κόσμου και τέλος τι κάνουμε σε περίπτωση ναυαγίου-εγκατάλειψη πλοίου.

Στη συνέχεια έγινε επίδειξη στην αυλή του σχολείου όλων των σωστικών μέσων-εξοπλισμού που εμπεριέχονται σε μια σωστική λέμβο (Liferaft), καθώς και τεχνικές που εφαρμόζονται μετά την εγκατάλειψη του πλοίου.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και την ανταπόκριση τους, στα πλαίσια των καλών πρακτικών-τακτικών που εφαρμόζουμε σε ετήσια βάση, κάθε χρόνο, στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου, τους κ.κ. της ΕΟΔ Μαγνησίας: Παπαμαρκάκη Χάρη, Διευθυντή Εκπαίδευσης, Βαμβακά Βαγγέλη, Υπεύθυνο Υγρού Στοιχείου, Ραφαηλίδη Όλγα και Ραφαηλίδη Μαρία, Επαγγελματίες Ναυαγοσώστριες και τον Στούμπο Γιάννη Εκπαιδευτή Α’ Βοηθειών.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *