Πρόγραμμα eTwinning: "Virtual Astronauts"

Virtual Astronauts Απονομή

 Στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, 6ο Γυμνάσιο Βόλου για πρώτη φορά έργο eTwinning το οποίο και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το έργο έχει θέμα το Ηλιακό μας Σύστημα- τους  Πλανήτες και συνεργάστηκαν δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία με τέσσερις εταίρους 2 Τούρκους και 2 Έλληνες. Συμμετείχαν 14 μαθητές από τις Α΄, Β΄ τάξεις του σχολείου μας.

Το πρόγραμμα μας: Virtual Astronauts έθεσε ως πρωταρχικό στόχο να ερευνήσουν και να ενημερωθούν οι μαθητές μας για τους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος και την επιστήμη της Αστρονομίας. Μέσα από αυτή την εξερεύνηση θα αυξηθεί  το ενδιαφέρον τους για τη Γη και το διάστημα και ίσως ανοιχτεί ο δρόμος για μελλοντικούς αστρονόμους και αστροναύτες.

Οι μαθητές χρησιμοποιώντας σαν  διάφορα διαδικτυακά εργαλείασε συνδυασμό με τα Μαθηματικά, την Πληροφορική και τα Αγγλικά έγιναν μικροί ερευνητές και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για το Ηλιακό μας Σύστημα, ενώ ταυτόχρονα μέσω της εφαρμογής Επαυξημένης Πραγματικότητας/Augmented Reality(Merge Cube), «ταξίδεψαν» στο διάστημα!!

Δεύτερος αλλά επίσης τεράστιας σημασίας στόχος ήταν να χτίσουμε μια συνεργασία με άλλες Χώρες. Οι μαθητές μας συνάντησαν διαδικτυακά  άλλους eTwinners της Γης, συνομίλησαν, αντάλλαξαν πληροφορίες και εργασίες και το σημαντικό έκαναν νέους φίλους!!!

Δημιουργικότητα, Συνεργασία, Σεβασμός,  Επικοινωνία, Ψηφιακός και Τεχνολογικός Αλφαβητισμός είναι μερικές βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα που θέλουμε να καλλιεργηθούν μέσα από τις δράσεις του έργου μας.

Υπεύθυνοι Καθηγητές: Τάσιου Καλλιόπη ΠΕ03, Φριτζαλάς Ευθύμιος ΠΕ86.

Μαθητές: Παναγιώτης Ε. Α1, Στέλιος Κ. Α1, Μάριος Μ. Α1, Γρηγόριος Ν. Α1, Ιωάννης Ζ. Α3, Ελπινίκη Κ.  Α3, Ιωάννης Κ.  Α4, Κυριαζής-Κων /νος Β.   Β1, Ελένη Κ. Β1, Ευαγγελία Σ.  Β2, Μαγδαληνή Σ.  Β2,  Δημήτριος Σ.  Β2, Λεωνίδας Κ. Β3, Ιωάννης Κ. Β3  

 Παρακολουθείστε το εισαγωγικό βίντεο του προγράμματος:

Παρακολουθείστε το περιγραφικό βίντεο του προγράμματος:

 

Κανόνες διαδικτυακής συνεργασίας:

 

Προβολή του σχολείου μας μέσα από την παρουσίαση1 και παρουσίαση2.

Παρουσιάσεις των πλανητών με τη βοήθεια επαυξημένης πραγματικότητας - Wakelet Page

 

Επιλογή αφίσας:

Επιλογή λογότυπου:

Παρουσιάσεις αστρονόμων

Σταμάτης Κριμιζής: Υπατία:
Αρίσταρχος ο Σάμιος  Ίππαρχος ο Ρόδιος

 

Μάθετε παίζοντας το ηλεκτρονικό παιχνίδι γνώσεων που φτιάχτηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του προγράμματος: