Πρόγραμμα eTwinning: "Virtual Astronauts"

Virtual Astronauts Απονομή

 Στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, 6ο Γυμνάσιο Βόλου για πρώτη φορά έργο eTwinning το οποίο και ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Το έργο έχει θέμα το Ηλιακό μας Σύστημα- τους  Πλανήτες και συνεργάστηκαν δύο χώρες Ελλάδα και Τουρκία με τέσσερις εταίρους 2 Τούρκους και 2 Έλληνες. Συμμετείχαν 14 μαθητές από τις Α΄, Β΄ τάξεις του σχολείου μας.

Περισσότερα: Πρόγραμμα eTwinning: "Virtual Astronauts"

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 6 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ LICEO VITTORIO EMANUELE II.

   

  Στις αρχές Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή 29 μαθητών του 6ου Γυμνασίου Βόλου στην Κάτω Ιταλία και στη Σικελία στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το Liceo Vittorio Emanuele II στο Παλέρμο της Σικελίας. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε το 2013 η υπεύθυνη καθηγήτρια της αδελφοποίησης, φιλόλογος Βασιλική Πατσαρούχα με την Ιταλίδα φιλόλογο Αντονέλλα Σόρτσι, έχει στόχο την ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας και την αλληλεπίδραση των μαθητών των δύο σχολείων μέσα από κοινές δράσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που συνεχίζεται για έβδομη χρονιά, υλοποιείται με έξοδα των μαθητών και των υπεύθυνων καθηγητών, χωρίς τη συνεισφορά του Υπουργείου Παιδείας.  

Περισσότερα: ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο Καραγκιοζοπαίκτης

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΚΤΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

     

      Επίσκεψη κατόπιν έγκρισης του κ. Παναγιώτη Φιλιππίδη, ιδρυτή του Θεσσαλικού Θεάτρου Σκιών στο Βόλο, πραγματοποιήθηκε χθες, 9 Ιανουαρίου 2019, στο χώρο του 6ου Γυμνασίου, μετά από πρόσκληση της φιλολόγου κ. Βασιλικής Πατσαρούχα στα πλαίσια μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στα τμήματα Α1 και Α2 του σχολείου.

Περισσότερα: Ο Καραγκιοζοπαίκτης

Συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Βόλου στο Δίκτυο οικολογικών Σχολείων

6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΟΛΟΥ - Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Στόχος της ένταξης του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» αφορά στην Περιβαλλοντική-Οικολογική συνείδηση και εκπαίδευση των μαθητών μας.

Η περιβαλλοντική παιδεία και αγωγή των νέων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη φυσική και πολιτιστική επιβίωση της ανθρωπότητας.

Στα πλαίσια της περιβαλλοντικής επιστήμης , εκπαίδευσης και αγωγής οι μαθητές οφείλουν να εξοικειώνονται με όλο το φάσμα των οικολογικών αντιλήψεων ώστε να μπορούν και οι ίδιοι αργότερα να προτείνουν λύσεις για προβλήματα που αφορούν το περιβάλλον τους.

Περισσότερα: Συμμετοχή του 6ου Γυμνασίου Βόλου στο Δίκτυο οικολογικών Σχολείων

Περισσότερα Άρθρα...

  1. ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΦΥΣΙΚΗΣ