Πνοές ανέμων…. εκπαιδευτικών για το 6ο Γυμνάσιο Βόλου.


 

άγιος ΑχιλjpgΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 για ακόμα μια χρονιά η εκπαιδευτική επίσκεψη του 6ου Γυμνασίου Βόλου στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας.

Μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου «Πνοές ανέμων», πρόγραμμα επικεντρωμένο στη διαχρονική επίδραση του ανέμου στην ανθρώπινη ζωή και δραστηριότητα. Η εκπαιδευτική δράση περιελάμβανε αρχικά μια βιωματικού και διαθεματικού χαρακτήρα παρουσίαση της σχέσης του ανθρώπου με τον άνεμο, όπως αυτή διακρίνεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία και την ιστορία, αλλά και στη σύγχρονη θεώρηση του ανέμου ως ανανεώσιμης πηγής ενέργειας.

 

Ακολούθησε ξενάγηση σε εκθέματα του Μουσείου που σχετίζονται θεματολογικά με το εν λόγω αντικείμενο, εκθέματα προερχόμενα από διάφορες ιστορικές περιόδους και από περιοχές κατεξοχήν της Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια οι μαθητές επεξεργάστηκαν κριτικά και βιωματικά τις πληροφορίες που δέχτηκαν, μέσα από ειδικό εκπαιδευτικό παιχνίδι, ολοκληρώνοντας με τον πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο την εμπειρία τους στο Μουσείο.

διαχρον

Όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες καθώς και την ξενάγηση συντόνισε εξαιρετικά η υπεύθυνη του Μουσείου κ. Κατερίνα Ζάχου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη της Λάρισας περιέλαβε, τέλος, και μια σύντομη επίσκεψη στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου.

          Την επίσκεψη οργάνωσε η εκπαιδευτικός κ. Πατσαρούχα Βασιλική και τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Πατσαρούχα Βασιλική, Μπόγλου Δέσποινα και Λουκίδου Δέσποινα.

Μαθητές που συμμετείχαν:

 

Αγγελούκος Αλέξανδρος – Παναγιώτης

Αζίς Γκρισέλντα

Ακρίβος Λεωνίδας – Παναγιώτης

Αυλογιάρη Φρειδερίκη – Αλεξάνδρα

Βαΐτση Ευτυχία

Βανακλιώτη Δήμητρα

Βελίτσου Χαρίκλεια

Γαρδενιώτη Αναστασία – Παναγιώτα

Επιφανείου Παναγιώτα

Ευθυμίου Παναγιώτης

Ζαμπέτογλου Ιωάννα – Βαρβάρα

Ζάχος Θωμάς – Ορέστης

Κατσιάβαλου Δήμητρα

 

Κιόσι Ρεγγίνα

Κόκκορης Στυλιανός

Κουταντέλιας Δημήτριος

Κυριαζής – Γεωργούσης Ιωάννης

Κυρίτσης Αλέξανδρος Αναστάσιος

Κωνσταντούρος Ραφαήλ

Λεβογιάννης Δημήτριος

Λιάνου Ειρήνη Βαΐα

Λούπας Άγγελος Δαβίδ

Μαλακασιώτης Παναγιώτης

Μάλο Εμιλιάνο

Μαουσίδη Ελευθερία Βαλεντίνα

Μούσλλι Εμίλιο

 

Μπάχα Μάριος

Ντίτσας Γρηγόριος

Παναγιωτόπουλος Σωτήριος

Παρίσης Δημήτριος

Πλαΐνη Μαρία

Σκαμπά Κυριακή – Μαρία

Τρίγγας Σίμων

Τσιόμα Παναγιώτα

Τσιούκη Σοφία

Χαζίζ Αλέξανδρος

Χρυσακόπουλος Ευστάθιος

Ψαριανός Ευστάθιος