«Χαρτο»-γραφώντας με το Ρήγα Φερραίο

1βε

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βελεστίνο πραγματοποίησαν 35 μαθητές της Γ’ Τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου, στις 29/11/2022.

Συγκεκριμένα, οι  μαθητές επισκέφτηκαν την έδρα του γειτονικού Δήμου, με σκοπό να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο αλλά και το έργο του Ρήγα Φερραίου. Τους μαθητές και τις συνοδούς καθηγήτριες  υποδέχτηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος, κ. Νασίκας, ο οποίος σε εγκάρδιο κλίμα τους ξενάγησε στο χώρο του Δημαρχείου  και μάλιστα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, δίνοντάς τους γενικές πληροφορίες για τον τόπο και τα ιδιαίτερα  χαρακτηριστικά του. Τους μίλησε επίσης για τις πρωτοβουλίες και κάποια μελλοντικά σχέδια της Δημοτικής Αρχής , τόσο για την ανάδειξη της ομορφιάς όσο και της πολιτιστικής  κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα: «Χαρτο»-γραφώντας με το Ρήγα Φερραίο

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη 13/12/2022

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 το σχολείο μας πραγματοποίησε την ημερήσια εκδρομή για όλες τις τάξεις. Τρεις ομάδες μαθητών πραγματοποίησαν επισκέψεις σε διαφορετικούς εκπαιδευτικούς προορισμούς.

Περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη 13/12/2022

Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ήταν η επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Κτήριο Παπαστράτου.

Οι μαθητές/τριες μας, συνοδεία εκπαιδευτικών ,παρακολούθησαν τη διδασκαλία του Καθηγητή, Κυρίου Πολυμέρη Βόγλη, στους φοιτητές του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Περισσότερα: Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο τιμά τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

 «Αίεν Υψικρατείν», το σύνθημα της Πολεμικής Αεροπορίας που σημαίνει «Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη».

Φράση που αποδίδεται στον Αντισμήναρχο (αργότερα Υποπτέραρχο) Σπύρο Παπασπύρο, διοικητή του Κέντρου Κατάταξης στη Βάση της Γάζας, ο οποίος με τη φράση αυτή, στην Ημερήσια Διαταγή της 5ης Οκτωβρίου 1941, καλωσόρισε στην Αίγυπτο το προσωπικό της 335 Μοίρας, της πρώτης ελληνικής Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών στη Μέση Ανατολή.

Περισσότερα: Η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο τιμά τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Διδακτική Επίσκεψη στο « Μουσείο της πόλης του Βόλου» - Έκθεση Meta-Μετακίνηση ΙΙ

« Η πόλη είναι οι άνθρωποί της» Γι’ αυτό λοιπόν, το Μουσείο της πόλης του Βόλου, δεν μπορεί παρά να αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους της πόλης που την δημιούργησαν, την ανέστησαν, την στήριξαν, την μεγάλωσαν, την έζησαν στο πέρασμα του χρόνου

10 +1 Ιστορίες για την πόλη του Βόλου και μία (1) « Meta-κίνηση» για τους Μικρασιάτες πρόσφυγες στην πόλη μας!

Περισσότερα: Διδακτική Επίσκεψη στο « Μουσείο της πόλης του Βόλου» - Έκθεση Meta-Μετακίνηση ΙΙ