Basket23

Basket23

 

Με επιτυχία οργανώθηκε και διεξήχθη το Εσωτερικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 για το σχολικό έτος 2022 – 2023

Το πρωτάθλημα έγινε στο Α΄ τετράμηνο του σχολικού έτους στον προαύλιο χώρο του σχολείου εντός του σχολικού προγράμματος από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κο Κομνό Απόστολο και κο Πλαϊνό Χρήστο σε συνεργασία με την Διεύθυνση και το Σύλλογο Διδασκόντων.

Σε συνέχεια της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και με κεντρικό σύνθημα

« Άθληση κάθε μέρα Υγεία μια Ζωή »

Οι μαθητές – μαθήτριες δραστηριοποιήθηκαν, οργάνωσαν τις ομάδες τους και δήλωσαν συμμετοχή τόσο αυτοί που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση συμμετέχοντας σε τοπικούς αθλητικούς συλλόγους όσο και οι άλλοι που αγαπούν την καλαθοσφαίριση την έχουν σαν χόμπι και τους αρέσει να γυμνάζονται καθημερινά.

Η προκριματική φάση ξεκίνησε στις 08/11/22 με τις ομάδες χωρισμένες σε τρεις ομίλους ( Α΄ τάξη – Β΄ τάξη και Γ΄ τάξη ) και ολοκληρώθηκε με την τελική φάση στις 13/01/23 μεταξύ των νικητών των τριών ομίλων όπου και αναδείχθηκε και η πρωταθλήτρια ομάδα του σχολείου.

 

Δείτε τους ομίλους και τους αγώνες κάθε ομάδας

Omiloi

 

Ως τύπος πρωταθλήματος επιλέχθηκε ο τύπος « Ένας εναντίον όλων » και αυτό για να αποφευχθούν οι αγώνες τύπου « νοκ άουτ » παρά μόνον στην τελική φάση δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετέχουν σε περισσότερους από έναν αγώνες και να μην αποκλείονται άμεσα από τον πρώτο αγώνα.

Ένα τέτοιου τύπου πρωτάθλημα που περιέχει πολλούς αγώνες έστω και αν περιορίζεται σε ομίλους δυσκολεύεται στην διεξαγωγή του εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι απαραίτητες προϋποθέσεις όπως ρύθμιση του ωρολογίου προγράμματος με τη δημιουργία « ωρών άθλησης » έλεγχος της καταλληλότητας των προαύλιων χώρων ειδικά σε σχολεία που δεν διαθέτουν κλειστά σύγχρονα γυμναστήρια, ή έστω στεγασμένους χώρους άθλησης πράγμα που αποτελεί και τροχοπέδη για την διεξαγωγή και άλλων πρωταθλημάτων που απαιτούν περισσότερους και μεγαλύτερους σε διάρκεια αγώνες.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε την αμέριστη βοήθεια όλων των καθηγητών – καθηγητριών του σχολείου που αναγνωρίζοντας την ανάγκη των μαθητών – μαθητριών για ημερήσια γύμναση και κατανοώντας το γεγονός ότι έστω και αυτός ο « λίγος » χρόνος άσκησης αποτελεί μια μορφή « διαφυγής » από το ημερήσιο πρόγραμμά τους , διευκόλυναν στο μέγιστο δυνατό όσους και όσες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα.

 Δείτε τα ομαδικά αποτελέσματα στους ομίλους

Omadika

 

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε αγώνα έστω και αν είχαν να αντιμετωπίσουν συμμαθητές τους με περισσότερες και ικανότερες δεξιότητες στον χειρισμό της μπάλας , στην ντρίπλα ή στο σουτ. Άλλωστε στα σχολικά πρωταθλήματα μετράει περισσότερο ή συμμετοχή , η χαρά στο παιγνίδι και λιγότερο το αποτέλεσμα.

 

Δείτε τα αποτελέσματα - Τελική φάση συγκεντρωτικά

Sigedrotika

 

Το πιο σημαντικό όμως σ’ αυτό το πρωτάθλημα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι όλοι και όλες , όσοι και όσες συμμετείχαν επέδειξαν το απαιτούμενο « αθλητικό ήθος » τόσο πριν όσο κατά την διάρκεια αλλά και μετά από κάθε αγώνα και αυτό είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Οι Σκόρερ του πρωταθλήματος

Scorer

 

Η Διευθύντρια κα Κούκιου Δήμητρα , η Υποδιευθύντρια κα Παπαργύρη Σοφία και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου συνεχάρησαν τους μαθητές – μαθήτριες για την συμμετοχή τους , την προσπάθεια που κατέβαλαν, το αθλητικό ήθος που επέδειξαν καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος και απένειμαν τα μετάλλια στους νικητές.

 

------------------------------