Ομιλος Θάλασσα: Καραβάκι 21/12/2022

«θάλασσα: Ένα ταξίδι φυγής…» έτσι ξεκινήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του ομίλου μας!!! Να ταξιδέψουμε σε θαλασσινούς δρόμους , να φύγουμε και να γνωρίσουμε νέους κόσμους, άλλους ανθρώπους, διαφορετικούς πολιτισμούς….. Να ξεφύγουμε με το νου και την καρδιά… και να ταξιδέψουμε!!!!

Έτσι φτιάξαμε το καραβάκι μας, τον «Ιάσωνα», με τα γυαλόξυλα της θάλασσας, που ταξίδεψαν κι αυτά από τόπους άλλους, με την ταξιδιάρικη διάθεση και καλλιτεχνική ικανότητα της κυρίας Κερασίας Κολίτσα που την αγάπη της για τη θάλασσα, την έκανε τέχνη, έκφραση και δημιουργία!!!

Την ευχαριστούμε θερμά που δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της εκπαιδευτικού φιλολόγου, κυρίας Φωτεινής Σταθάκη, υπεύθυνης του Ομίλου και ήρθε στο σχολείο μας .

Έτσι μας έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε πως μπορούμε με τα υλικά που προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον, με πράγματα που έχουμε σπίτι μας, ένα κομμάτι ύφασμα, χάντρες και στολίδια, να δημιουργήσουμε αριστουργήματα και να ταξιδέψουμε με έναν τρόπο αλλιώτικο….

Εξάλλου , στο σχολείο μας, οι πράξεις και οι δράσεις ανακύκλωσης είναι καθημερινές και πολλές, γι ‘ αυτό χαρακτηριστήκαμε και βραβευτήκαμε, μέσα από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο και συνεχίζουμε, ως οικολογικό σχολείο. Ένα πρόγραμμα που μας δίνει την δυνατότητα να συνεργαστούμε και με άλλους φορείς και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, την ευρύτερη σχολική κοινότητα, σε θέματα οικολογικής ευαισθητοποίησης, αλλά και ανάπτυξης σχέσεων και δεσμών.