Εθελοντισμός - προσφορά στον συνάνθρωπο. ΕΟΔ Μαγνησίας 16/3/2022

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων των Α΄και Β΄τάξεων του σχολείου μας, με θεματική τον Εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την προσφορά βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και  έμπρακτης συμπαράστασης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου του 2022, η Τρίτη και τελευταία συνάντηση-συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας. Δράση που είναι ενταγμένη και στο Σχέδιο Δράσης της Εσωτερικής Αξιολόγησής μας.

        Ο Κύριος Σωτήριος Παπαμαρκάκης, υπεύθυνος Επιχειρήσεων της Ομάδας και ιδρυτικό μέλος, από τα παλαιότερα στελέχη της, παρουσίασε την οργάνωση της  ΕΟΔΜ, τους σκοπούς της, το πλαίσιο δράσης της και τον τρόπο που παρεμβαίνουν όπου παραστεί ανάγκη και κλιθούν να παράσχουν την βοήθειά τους και να συνδράμουν στο έργο των Αρχών. Την παρουσίαση πλαισίωνε προβολή διαφανειών και βίντεο των δράσεών τους.

       Ο εθελοντισμός και η προσφορά μας στους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και χρειάζονται τη βοήθειά μας, αποτελεί ένα από τα θεμέλια της Δημοκρατίας και ιδίως των χωρών που πρεσβεύουν την κοινωνική αλληλεγγύη, αναγνωρίζουν τα δικαιώματα των πολιτών και λειτουργούν ως Κράτη Πρόνοιας, έτοιμα να συμβάλουν σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

       Τι πιο καίριο στις μέρες μας, που ο πλανήτης μας πλήττεται από φυσικές καταστροφές , την βία, τις ασθένειες και τους πολέμους!!!!! Όπου στη «γειτονιά μας» ηχούν οι σειρήνες και οι άνθρωποι βρίσκονται στους δρόμους της προσφυγιάς, της οδύνης και της απώλειας!!!!! Όπου καταπατούνται οι αξίες τους,  η ελευθερίας, ο πολιτισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα!!!!

         Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τους κ.κ. Παπαμαρκάκη Σωτήριο, Πρίντζου ΄Ελενα, Γερογιάννη Μαριάννα και Φασούλα Γεωργία για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία τους,

         Ευχαριστούμε θερμά, όλη την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας και όλους αυτούς τους εθελοντές της που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με κίνδυνο, πολλές φορές, της ίδιας τους της ζωής, δίνοντας τα μέγιστα και συμβάλλοντας στην προστασία του υπέρτατου αγαθού που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

         Μέσα σε κοινωνίες αλληλεγγύης και αγάπης αναπτύσσεται  ο αλληλοσεβασμός και η συνεργασία. Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων και λαών.

        Ελπίζουμε και ευχόμαστε να βρίσκουν ανταπόκριση και όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι να συνδράμουν και να πλαισιώνουν τέτοιου είδους οργανώσεις και προσπάθειες.

        Θα συνεχίσουμε με τις δράσεις του σχολείου μας και εκπαιδεύουμε και να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να γίνουν , ενεργά, δραστήρια και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας, της κοινωνίας των πολιτών, όπως πρεσβεύει η Δημοκρατία και η χώρα μας. Να ενημερώνουμε και να συνδράμουμε στην ανάπτυξη σχέσεων και συνεργασίας μεταξύ των μελών στην εκπαιδευτική μας κοινότητα και στην τοπική μας κοινωνία.

       Το σχολείο μας, η γειτονιά μας, η πόλη μας, η χώρα μας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!!!!!

Attachments:
Download this file (eodm.pdf)eodm.pdf[ ]1627 kB