Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων της Γ΄ τάξης «Ο σεβασμός στην καθημερινότητά μας» και βάση του Σχεδίου Δράσης της Εσωτερικής αξιολόγησης του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με ομιλητή τον Αρχιφύλακα Γεώργιο Σκόνδρα, για τις αρχές της Σωστής χρήσης του διαδικτύου.

Σκοπός μας η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας  στους κινδύνους και τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη πλοήγηση στο διαδίκτυο  και την έκθεσή μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Έγινε αναφορά στα προβλήματα που δημιουργεί η υπερβολική χρήση και η υπερέκθεση, που οδηγούν στον εθισμό, στις περιπτώσεις διαδικτυακού εκφοβισμού, οικονομικής εκμετάλλευσης, παραβίασης προσωπικών δεδομένων και άλλων μορφών αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

      Στην σύγχρονη εποχή το διαδίκτυο αποτελεί μέρος της ζωής μας και της εργασίας μας. Μέσο έκφρασης σκέψεων, συναισθημάτων του εσωτερικού και εξωτερικού μας κόσμου.

      Η γνώση στην διαχείριση του μας οδηγεί στην ορθή χρήση  του και μας προστατεύει από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.  Πάντα,  « η γνώση είναι δύναμη».

Εξ ίσου σημαντικό, να γνωρίζουμε που μπορούμε να απευθυνθούμε σε περίπτωση που προκύψει  κάποιο πρόβλημα και ακόμη πιο σπουδαίο να μην διστάσουμε λόγω ντροπής!!!

Ο τρόπος που θα διαχειριστούμε  ένα προσωπικό θέμα τέτοιας φύσεως, μπορεί να βοηθήσει και να προστατέψει και άλλους ανθρώπους που , πιθανόν, βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση.

«Η ντροπή δεν είναι σε αυτόν που ζητάει προστασία, αλλά σε αυτόν που πράττει με τέτοια αντικοινωνική συμπεριφορά».