Ομιλος Θάλασσα: Καραβάκι 21/12/2022

«θάλασσα: Ένα ταξίδι φυγής…» έτσι ξεκινήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του ομίλου μας!!! Να ταξιδέψουμε σε θαλασσινούς δρόμους , να φύγουμε και να γνωρίσουμε νέους κόσμους, άλλους ανθρώπους, διαφορετικούς πολιτισμούς….. Να ξεφύγουμε με το νου και την καρδιά… και να ταξιδέψουμε!!!!

Έτσι φτιάξαμε το καραβάκι μας, τον «Ιάσωνα», με τα γυαλόξυλα της θάλασσας, που ταξίδεψαν κι αυτά από τόπους άλλους, με την ταξιδιάρικη διάθεση και καλλιτεχνική ικανότητα της κυρίας Κερασίας Κολίτσα που την αγάπη της για τη θάλασσα, την έκανε τέχνη, έκφραση και δημιουργία!!!

Περισσότερα: Ομιλος Θάλασσα: Καραβάκι 21/12/2022

Βιβλιοπαρουσίαση Σοφίας Κανταράκη

«Αλλά τι ωφελούν τά σχολεία, οί διδάσκαλοι, τά βιβλία, αί γραμματικαί; Δι’ένα Ελληνόπαιδα αυτά είναι σκοτούρα. Τώρα κηρύττεται πλέον φανερά ή αγραμματωσύνυη, και το ανωφελές τού ορθώς γράφειν ή ομιλείν».

Ίσως αυτός ο λόγος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη να φαίνεται, σήμερα, πολύ επίκαιρος από ποτέ και να μας επιτρέπει να προβληματιστούμε για όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης!!!!!

Περισσότερα: Βιβλιοπαρουσίαση Σοφίας Κανταράκη

Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας,15, 16, 22 Νοεμβρίου 2022

Συνεχίζοντας μία από τις καλές πρακτικές του σχολείου μας, ενταγμένη στον προγραμματισμό δράσεων σε σταθερή ετήσια βάση, που έχουν σαν στόχο την ανάπτυξη σχέσεων αλληλοσεβασμού, κατανόησης, υποστήριξης και προσφοράς στον συνάνθρωπο, οι μαθητές μας και των τριών τάξεων, ξεχωριστά, παρακολούθησαν μαθήματα Πρώτων βοηθειών και Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση σε ανθρώπινα προπλάσματα.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, με την οποία συνεργαζόμαστε τα οργάνωσε , παρουσίασε και έκανε εξάσκηση στα παιδιά.

Περισσότερα: Πρώτες Βοήθειες – ΚΑΡΠΑ Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας,15, 16, 22 Νοεμβρίου 2022

Ο καθηγητής του Π.Θ. και ιστορικός, Πολυμέρης Βόγλης στην εκδήλωση για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη

Πολυτεχνείο 17 Νοεμβρη 2022
"Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο...."
49 Χρόνια μετά....
17 Νοέμβρη 1973 -17 Νοέμβρη 2022
Μια επέτειος μνήμης και αφύπνισης για μας τους μεγάλους που ζήσαμε τα ιστορικά αυτά γεγονότα σε υπαρκτό χρόνο, αλλά και για τους νεώτερους οι οποίοι πρέπει να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν ότι ο αγώνας για Ελευθερία και Δημοκρατία είναι διαρκής και καθημερινός.

Περισσότερα: Ο καθηγητής του Π.Θ. και ιστορικός, Πολυμέρης Βόγλης στην εκδήλωση για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη

Βιβλιοπαρουσίαση Μαρίας Μαυρικάκη «ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ»

«Πρέπει να μοιραζόμαστε!!!! Πρέπει να μιλάμε…..!!!!»

Μια ιστορία ζωής δίπλα στην εξάρτηση, μοιράστηκε με τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου μας, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου , η Μαρία Μαυρικάκη, συγγραφέας του Βιβλίου «Εξαρτάται».

Με έναν ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό τρόπο προσέγγισε και ενθουσίασε τα παιδιά μας, δίνοντας τους να κατανοήσουν ότι η εξάρτηση αλλάζει  τη ζωή μας και αυτή των αγαπημένων μας, καταρρακώνοντας την ύπαρξή μας  και καταστρέφοντας τα όνειρά μας.

Περισσότερα: Βιβλιοπαρουσίαση Μαρίας Μαυρικάκη «ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ»