Οδηγίες χρήσης Ασύγχρονης Εκπαίδευσης eclass

Σας ενημερώνουμε ότι στην πλατφόρμα  eclass έχουν αναρτηθεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας μαθήματα Ασύγχρονης Εκπαίδευσης.

Για να τα παρακολουθήσουν οι μαθητές μας και να πραγματοποιήσουν τις εργασίες που έχουν αναρτηθεί πρέπει να  ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

1. Μεταβαίνουμε με την βοήθεια ενός φυλλομετρητή (Chrome, firefox, κ.λ.π.) στην ηλεκτρονική διεύθυνση eclass.sch.gr

2. Συνδεόμαστε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που αποκτήσαμε όταν εγγραφήκαμε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (πατάμε πάνω δεξιά Σύνδεση με λογαριασμό sch.gr).

3. Εφ όσον δεν υπάρξει πρόβλημα εμφανίζονται τα μαθήματα του σχολείου μας.

4. Διαλέγουμε το μάθημα με βάση τον διδάσκοντα την τάξη και το τμήμα.

 

5. Αριστερά στις επιλογές του μαθήματος υπάρχει  η επιλογή Έγγραφα, όπου αναρτάται υλικό σχετικό με το μάθημα. Ανοίγουμε κάθε έγγραφο πατώντας πάνω του.

6. Αν χρειάζεται να κάνουμε κάποια εργασία και να την στείλουμε στον εκπαιδευτικό την αποθηκεύουμε στον υπολογιστή μας, και την συμπληρώνουμε.

7. Στη συνέχεια πάμε αριστερά στην καρτέλα μηνύματα, και πατάμε νέο μήνυμα μαθήματος.

8. Αν στο προς δεν εμφανίζεται το όνομα του καθηγητή πατάμε στο πλαίσιο δεξιά από το "Προς" και επιλέγουμε τον καθηγητή μας.

9. Συμπληρώνουμε το θέμα και το πλαίσιο κειμένου ακριβώς από κάτω (δεν πρέπει να είναι κενό). Aν θέλουμε να επισυνάψουμε εργασία από τον υπολογιστή μας πατάμε (Αναζήτηση, βρίσκουμε το αρχείο, άνοιγμα) και στο τέλος πατάμε αποστολή.

Προσοχή: Τα περισσότερα μαθήματα είναι ανοιχτά, δηλ. δεν χρειάζεται να συνδεθούμε για να τα παρακολουθήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να στείλουμε μήνυμα με απορίες ή τις απαντήσεις των εργασιών.

Επίσης επειδή πολλές φορές η αρχική σελίδα του Σχολικού Δικτύου  (sch.gr)  δεν είναι εύκολα προσβάσιμη καλύτερα να συνδέεστε απ ευθείας στην σελίδα της ηλεκτρονικής τάξης όπως περιγράφεται στο βήμα 1.