Διευκρινήσεις σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ακολουθούν μερικές διευκρινήσεις σχετικά με την εξ αποστάσεως εκπαιδευση

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο μέρη. Την σύγχρονη και την ασύγχρονη.

Με την έννοια σύγχρονη εννοούμε αυτή που την ίδια χρονική στιγμή μετέχουν οι μαθητές και ο διδάσκων. Είναι δηλαδή μια τηλεδιάσκεψη κατά κάποιον τρόπο. Ο τρόπος που θα πραγματοποιηθεί αυτή θα σας γνωστοποιηθεί στο μειλ που δηλώσατε στην φόρμα επικοινωνίας που συμπληρώσατε.

Με την έννοια ασύγχρονη εννοούμε αυτή που οι μαθητές και ο διδάσκων δεν συνεργάζονται την ίδια χρονική στιγμή. Δηλ. ο εκπαιδευτικός «ανεβάζει» το μάθημά του ή τις εργασίες π.χ. το πρωί, ο μαθητής το βλέπει το απόγευμα κ.ο.κ. Λειτουργεί δηλ. όπως περίπου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για την ασύγχρονη τηλεεκπαίδευση το υπουργείο παιδείας προτείνει δύο πλατφόρμες:

Την e-class την οποία βρίσκετε εδώ: https://eclass.sch.gr/   και

Την e-me την οποία βρίσκετε εδώ   e-me.edu.gr

Η επιλογή της πλατφόρμας γίνεται από τον διδάσκοντα και ενημερώνει φυσικά τους μαθητές.

Για να έχει όμως πρόσβαση είτε στη μία είτε στην άλλη ο μαθητής, όπως και ο εκπαιδευτικός πρέπει να κάνει εγγραφή στο Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο, όπου θα πάρει όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης. Η εγγραφή γίνεται εδώ: https://register.sch.gr/students/    (δεν έχει χρονικό περιορισμό).

Για την εγγραφή απαιτούνται κάποια στοιχεία όπως Αρ. Μητρώου στοιχεία κηδεμόνα κλπ. Καλό είναι πριν ξεκινήσετε την εγγραφή να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες.

Επισημαίνεται ότι η εγγραφή του μαθητή γίνεται μόνο με την συγκατάθεση του κηδεμόνα και κάτω από την επίβλεψή του.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα υπάρχει

Η υποδιευθύντρια Δ. Κούκιου

Ο Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Α. Καρέτσος