ΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ?ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ?

Σε συνεργασία με την υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Μαγνησίας κα Θεοδώρα Γουρλά και τον σχολικό σύμβουλο των θετικών επιστημών κ. Παναγιώτη Σαραντόπουλο πραγματοποιήσαμε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου δειγματική διδασκαλία στη θεματική ενότητα ?Μέτρηση πυκνότητας? με το τμήμα Α1 του σχολείου μας στο χώρο του ΕΚΦΕ.(http://ekfe.mag.sch.gr/)

 

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες και υλοποίησαν τις ασκήσεις του φύλλου εργασίας που τους δόθηκε.

Εντυπώσεις μαθητών

?Επισκεφτήκαμε το ΕΚΦΕ στο μάθημα της φυσικής. Ήταν πολύ ωραία γιατί δουλέψαμε σε ομάδες και συνεργαστήκαμε για να βγάλουμε ένα σωστό αποτέλεσμα. Κάναμε ένα πολύ ωραίο και ενδιαφέρον πείραμα όπου δουλέψαμε ομαδικά, έπρεπε να υπολογίσουμε τη μάζα και τον όγκο κάποιων αντικειμένων και έπειτα να βρούμε την πυκνότητά τους. Συγκρίναμε τα αποτελέσματα των ομάδων με αυτά της δικής μας ομάδας τα οποία κατέγραφε η γραμματέας της ομάδας μας. Μέσα από τη διαδικασία αυτή μάθαμε καινούρια πράγματα που θα μας μείνουν αξέχαστα. Αυτό όμως που μου τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν όταν ο κύριος μας έδειξε πως μπορούμε να καταλάβουμε αν κάτι είναι χρυσό, ασήμι, ή από κάποιο άλλο υλικό?. Ε.Γ.

?Μας άρεσε πολύ γιατί είδαμε όλα αυτά τα πράγματα αναλυτικά και ελπίζουμε να ξαναέρθουμε στο ΕΚΦΕ?. Χ.Ζ. & Γ.Γ.

?Ήταν πολύ ωραία κατανοήσαμε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να υπολογίσουμε τον όγκο καθώς και την πυκνότητα?. Ε.Γ.