Ανακαλύπτοντας τη λίμνη Κάρλα και τον παραλίμνιο οικισμό της

Την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 η Α' Γυμνασίου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη λίμνη Κάρλα.

Η λίμνη Κάρλα ή Βοιβηίς ή λίμνη της Πελασγιώτιδος βρίσκεται στα όρια των νομών Λαρίσης και Μαγνησίας κοντά στις βόρειες πλαγιές του Πηλίου.

Διαβάστε περισσότερα: Ανακαλύπτοντας τη λίμνη Κάρλα και τον παραλίμνιο οικισμό της

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΝΟΗΣΙΣ 2017

Την Παρασκευή 15-12-2017 επισκεφτήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας -ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη με 39 μαθητές της Β' τάξης.

Η επίσκεψη μας στο NOESIS περιλάμβανε αρχικά ξενάγηση στην περιοδική έκθεση TESLA καθώς και στο Τεχνοπάρκο.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ-ΝΟΗΣΙΣ 2017

Διδακτική επίσκεψη στη Ζαγορά

    Την Τρίτη 31/10/2017 το τμήμα Γ2 του 6ου Γυμνασίου Βόλου με συνοδούς την φιλόλογο Πατσαρούχα Βασιλική και το Δ/ντή του σχολείου Τριανταφύλλου Δημοσθένη πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Ζαγορά στα πλαίσια μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος.     Αρωγοί στην υλοποίηση της διδακτικής επίσκεψης ήταν: ο Διευθυντής κ. Ζήκος Ιωάννης και οι μαθητές της Γ τάξης του Πολυμέρειου Γυμνασίου Ζαγοράς, οι οποίοι υλοποιούν στο σχολείο τους ένα πολιτιστικό πρόγραμμα και λειτουργούν μέσα απ’ αυτό ως πρεσβευτές του τόπου τους και ξεναγοί.

Διαβάστε περισσότερα: Διδακτική επίσκεψη στη Ζαγορά

Εκπαιδευτική εκδρομή στη Φωκίδα

Με αρωγή του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Δελφών πραγματοποίησαν την μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό τις Θερμοπύλες, το Χάνι της Γραβιάς, το Μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδας, τους Δελφούς και τη Χαιρώνεια την περασμένη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου οι μαθητές της Β΄ τάξης του 6ου Γυμνασίου Βόλου.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική εκδρομή στη Φωκίδα

Διδακτική επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Βόλου

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη, στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, του τμήματος Α3, με υπεύθυνες καθηγήτριες την φιλόλογο  Πατσαρούχα Βασιλική και την εικαστικό Γιακμογλίδου Νεκταρία. 

Οι καθηγήτριες,  έχοντας παρακολουθήσει το επιμορφωτικό σεμινάριο "Εκπαιδευτικοί και/στο Μουσείο: Δημιουργώντας νέες προσεγγίσεις" στις 22/1/17,  επέλεξαν από κοινού να ασχοληθούν με το θέμα "ειδώλια" και το συγκεκριμένο τμήμα, κάθε μία στο δικό της αντικείμενο. 

Διαβάστε περισσότερα: Διδακτική επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο Βόλου